Instagram Açıldı Sıra Telegram’da: Türkiye'de 8 Milyondan Fazla Kullanıcısı Olan Telegram da Kapatılabilir!

Telegram'a, BTK tarafından 'çocukların cinsel istismarı ve uyuşturucu temini' gibi katalog suçlar kapsamına giren içeriklerle ilgili bini aşkın uyarı yapıldığı fakat dikkate almadığı Telegram'ın kısa sürede bu kanallar hakkında önlem almaması halinde kapatılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi. 

Sabah’tan Barış Şimşek’in haberinin detayları… 

Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulaması Telegram suç bataklığına dönüştü. Telegram'da açılan kanallar aracılığıyla uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videoları ticaretinin serbestçe yapıldığı öğrenildi.

Türkiye'de herhangi bir temsilcisi olmaması nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bu mesajlaşma kanallarının kapatılması için Telegram'ın İngiltere'deki merkezine bini aşkın bildirimde bulunduğu ancak hiçbirine yanıt alamadığı öğrenildi.

Sabah’ta yer alan habere göre; Türkiye, yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısı bulunan Telegram'ın kısa sürede bu kanallar hakkında önlem almaması halinde kapatılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi.

Telegram'da açılan bazı kanallarla vatandaşlara uyuşturucu temin edildiği belirlenirken "Uyuşturucu Tacirleri" adlı kanalın 19 bine yakın abonesi olduğu görüldü.

Erotik içerikli kanallarda para karşılığında cinsel içerikli videoların satıldığı öğrenilirken, pedofili videolarının da burada 5 bin ila 50 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğu ifade ediliyor.

Instagram Boş Yere mi Kapatıldı? Instagram Açıldı Ancak Haniye Paylaşımları Yeniden Kaldırıldı!
İsrailli Şarkıcı Ofer Nevi’den Netanyahu’ya Skandal Çağrı! "Türkiye'ye Atom Bombası At"

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'ndeki "Kadının Beyanı Esastır" Repliği Tepki Çekti
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
YORUMLAR
11.08.2024

Baruthane pilavcısı gibi, reis “bugün ne kapatıcağım” ??? diye tüm tuşlara basıyor.

11.08.2024

👍👏😆

11.08.2024

yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek gelenlere bakın hele. her gün ne yasaklasak diye bir birlerine gaz verip duruyorlar. beyninizi ve kendinizi dünyadan yasaklayın da geri kalan insanlar huzur içinde yaşayıp gitsin

11.08.2024

Ülkeyi çocuk oyuncağına çevirdiler... 😡😡😡

TÜM YORUMLARI OKU (29)