İnsanlık Tarihinin En Cani ve Acımasız Savaşı Olan Vietnam Savaşı'nda Kullanılan İnsanlık Dışı Yöntemler!

Vietnam Savaşı döneminin en acımasız ve insanlık dışı savaşı idi. Bugün ise günümüzde bilinmekte olan cani savaş taktiklerini sizin için sıraladık. Ayrıca Vietnam Savaşı hakkında daha fazla bilgi sahip olmak istiyorsanız bir önceki yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Vietnam Savaşı, Amerika tarihinin en uzun savaşlarından bir tanesi idi. Aynı zaman da en cani ve acımasız olanı olması ile de biliniyordu.

Savaşta birçok acımasız taktik kullanılmıştı. Kullanılan yöntemlerden birçoğu topluma açıklanmamış iken bugün bilinenler bile kanınızı dondurmaya yeterli olacak.

1. Amerikan Askerleri, öldürdükleri Vietnamlıların kulaklarından yapılan kolyeler takıyordu. Savaşta öyle bir zamana gelinmişti ki bunun gibi bir kolye takmayan birisini görmek imkansızdı.

Ayrıca taktıkları bu kulak kolyeleri sadece Vietnamlı askerlere ait değildi. Çoğu zaman sahip oldukları eşyalar için Vietnamlı köylüler de öldürülüyor, derileri soyuluyor ve uzavları kesiliyordu.

2. Vietnamlıları korkutmak için ölü insanların seslerini oynatıyorlardı. Vietnam Savaşı sadece fiziksel değil aynı zaman da psikolik bir savaştı. Vietnamlıların ruhsal olarak ölülerine bağlı olduğunu bilen Amerikalılar, sahte ölü sesleri çalıyordu.

Ormanın çeşitli yerlerine büyük hoparlörler yerleştiren Amerikalılar, daha önceden kaydettikleri Vietnamlı insanların seslerini oynatarak Vietnamlılar eve gitmelerini öneriyor ve akılları ile oynamaya çalışıyordu.

3. İki taraf da sıkça işkence yöntemlerine sıkça başvurdu. Yakalanan askerler çoğu zaman yargıç görmeden yıllarca işkence kamplarında kalmak zorundaydı. Çoğu zaman yemek ve su verilmeden yıllarca bu koşullarda yaşayan insanların durumları içler acısıydı.

En çok kullanılan işkence yöntemleri arasında 'Kaplan Kafesi', uykusuzluk, kırbaçlanma gibi farklı teknikler bulunuyordu. Savaş boyunca yaklaşık 20 bin ile 200 bin arası kişinin bu koşullara mahkum olduğu tahmin ediliyor.

4. Vietnam savaşı boyunca sıkça kullanılan bir yöntem ise kimyasal silahlardı. Bu kimyasal ilaçlar sayesinde Vietnamlıların yemek ve sığınak kaynağı olan ormanları yok etmek isteniyordu.

En sık kullanılan ilaçlardan birisi Agent Orange isimli bir kimyasal ilaçtı. Temasa geçtiği bitkisel yaşamı tamamiyle solduran Agent Orange'ın insanlara olan yan etkisi ise caniceydi.

Bu kimyasal etken, insanlar ile etkileşime girdiğinde kaşıntı, yanma, depresyon gibi birçok etkiye sebep oluyordu. Bu etkenler içinde en şok edicisi ise kansere sebep olmasıydı!

Amerikalı veya Vietnamlı demeksizin ilaç temasa geçtiği insanlarda korkunç yan etkilere sebep açıyordu. Ayrıca Vietnam Devleti'nin iddiasına göre ilaç sonucu yaklaşık 2 milyona yakın çocuk genetik hastalıklar ve mutasyon ile doğmuştu.

5. Vietnam Savaşı sonucu melez doğan çocuklara "Children of the Dust" deniyordu. Bu çocuklar Amerika Devleti tarafından kabul edilmezken Vietnam devleti tarafından da kabul görmüyordu.

Çoğu zaman yetimhanelerde büyüyen bu çocuklar, sokaklarda yaşayarak hayatlarını geçirdiler. Çoğu Amerikalı babalarını hiç bir zaman göremedi ve zorbalık görerek bütün hayatlarını geçirdiler.

6. Cam Ne köyünün trajedisi bütün dünyayı şok etmişti. Amerikalı bir muhabir tarafından kaydediler Cam Ne köyünün trajedisi Vietnam Savaşı'na olan bakış açısı değiştiren son nokta olmuştu.

Vergi ödemedikleri gerekçesi tarafından Amerikalı Deniz Kuvvetleri tarafından kasabası yakılan Vietnamlıların görüntüsü ilk ortaya çıktığında bütün dünyayı şoke etmişti. Bu görüntüler Amerika'nın Vietnamdan çekilmesini sağlayan en büyük etkenlerden birisi idi.

Dünyadaki cennet denebilecek kadar güzel olan Vietnam'ın bu acı dolu tarihi bizim içimizi acıtıyor. Umarız bu savaşın mağduru bütün insanlar huzur bulabilirler.

İlginizi çekebilir:

Entrikalarla Dolu Hayatıyla Bilinen İngiltere Kralı VIII. Henry'nin Yaptığı 6 Sansasyonel Evlilik
Kadınların Kemiklerinin Satıldığı Çin'in En Ürpertici "Hayalet Evlilik" Geleneği!
Eskiden 'Normal' Kabul Edilerek Tarihin Tozlu Sayfaları Arasında Unutulmaya Yüz Tutmuş Korkunç Uygulamalar

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!