İnsanlık İçin Yepyeni Bir Çağın Başlangıcı! Elon Musk İnsan Beynini Bilgisayara Bağlayan 'Neuralink Çipi'ni Tanıttı

Elon Musk ve ekibinin bu başarısı, pek çok hastaya yeni bir umut kapısı açıyor...

SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu Elon Musk, 2020'ye ciddi anlamda damgasını vurdu. Bu yıl en çok 'Elon Musk' adından söz etmişizdir muhtemelen.

Uzaya ilk insanlı uçuşunu gerçekleştiren SpaceX ve ürettiği arabalarla çok konuşulan Tesla’nın başarıları Elon Musk’ı tatmin etmemiş olsa gerek, yeni başarılara imza atmak için kolları sıvadı kendisi. Bu kez Neuralink Corp. çatısı altında yeni buluşlarını tanıttı Musk, ki bu buluşun gerçekten bir devrim yaratacağı çok belli...

Neuralink Corp. imzalı yeni beyin - bilgisayar arayüzü, Elon Musk’ın gerçekleştirdiği bir sunumla tanıtıldı ve sunum sırasında bir domuz beyni bilgisayara bağlandı.

İnsan beynini bilgisayara bağlama fikri uzunca bir süredir üzerinde çalışılan bir durum olsa da bugüne kadar elde edilen tüm bilgiler ışığında somut bir adım atan ve işi ticari boyuta dökmeyi başaran ilk şirket Neuralink oldu. 

Neuralink’in geliştirdiği bu teknoloji sayesinde beyin-bilgisayar arayüzleri tıpkı akıllı telefonlar ve diğer elektronik aletler gibi yaygınlaşıp kullanılabilecek.

Bir işitme cihazının formundaki bu yeni teknolojinin özellikleri ise oldukça dikkat çekici. İşte ön plana çıkan o özelliklerden bazıları:

* Sadece 23 mm çapa ve 8 mm kalınlığa sahip,

* Bataryası 1 gün boyunca yetecek,

* Her bir cihazda 1024 elektrot var; var olan diğer teknolojilerden daha yüksek hız vadediyor,

* Elektrotların beyne ulaşan kabloları saç tellerinden daha ince,

* Sıcaklık ve basınç gibi verileri ölçebiliyor,

* Bluetooth ile çalışıyor,

* Seri üretime geçirilip tüketiciye sunulması hedefleniyor,

* Bir lazer göz ameliyatı kadar kolay, sadece dakikalar içerisinde uygulanıyor,

* Cihaz takılırken anestezi ile uyutulmaya gerek duyulmuyor,

* Enfeksiyon riski yok,

* Büyük kasklar, uzun kablolar ve dev sensörler bulunmuyor,

* Cihaz, internete bağlanabilen her türlü elektronik aletin beyin sinyalleriyle yani düşünceler vasıtasıyla kontrol edilmesini sağlıyor.

Şu an için Musk ve ekibinin seri üretime girmesini engelleyen kısım insanlar üzerinde yapılacak olan klinik testler. Beyne yerleştirilecek bu çipin insan vücudunda herhangi bir hasara neden olmayacağının kanıtlanması gerekiyor.

Şirket de bunu kanıtlamak için testlere başlamış durumda. Bu sayede cihazın etkileri gözlemlenecek ve herhangi bir soruna yol açmayacak şekilde son haline kavuşacak.

Herhangi bir anestezi müdahale olmadan dakikalar içinde beyne yerleştirilebilen cihazın, saç telinden ince kabloları beyne implant edilip kafa derisinin üzerine yerleştirilen küçük cihaza bağlanıyor. Kablolar aracılığıyla cihaza iletilen beyin sinyalleri ise elektronik cihazların algılayabileceği sinyallere dönüştürülüyor. Bu sayede insanlar düşünce gücüyle bu cihazlara komut verebilecekler.

Neuralink'in canlı sunumu sırasında Gertrude adında bir domuza yerleştirilen çiple beyin sinyalleri ekrana aktarıldı. Elon Musk, bu işlemden sonra cihazın çıkarıldığı domuzların davranışlarında ise herhangi bir değişikliğine rastlanmadığının altını çizdi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Bilim İnsanlarından Sevindirici Açıklama: Covid-19 İçin Geliştirilen Nazal Aşı, Fareler Üzerinde Olumlu Sonuç Verdi
Parası Olana Salgın Bile Yarıyor! Dünyanın En Zengin İnsanı Jeff Bezos'un Serveti 200 Milyar Dolara Ulaştı
Hayatınızı Kurtarmasa Dahi Hatırı Sayılır Ölçüde Bir Aydınlanma Yaşamanıza Sebep Olacak 23 İnfografik

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
29.08.2020

Gabriel Kreiman ve Jose Delgado'nun beyni kontrol etme deneylerinden bilgisayarların beyin gücüyle kontrol edilmesine. Gabriel Kreiman beyin kontrolü ile sara hastalarını tedavi etmeye çalışmıştı şimdi ise işitme ve görme engellerini aşma, hafıza kaybının önüne geçmek özellikle felçli hastalar için teknolojik çözümler geliştirilip yapay kol ve bacaklar direk beyin ile kontrol edilebilecek..Yok abi ben çip takmam diyenler çıkacaktır öncelik bizim takmamız değil zaten.

29.08.2020

Adam uzay çağında.... ...... Biz anca orta çağı yakalamaya çalışıyoruz .... ..... 🤪🤪🤪

Pasif Kullanıcı
29.08.2020

Beyin bir kere algıladığı bilgiyi depolar ve sürekli arka planda bekletir ve eğer akıllı telefondan dahi yönlendirilebiliyorsa şimdi buna bağlı bir kaç soru, 1- Seçimlerde kullanılırsa, 2- Pazarlama ve satışlarda kullanılırsa 3- Referandumlarda kullanılırsa 4 - Cinayet gibi yasadışı olaylarda kullanılırsa 5 - Marka ve Şirket terciherinde kullanılırsa 6 - Tv ve İnternet mecralarının tercihinde kullanılırsa 7 - İlişkilerde istek dışı yönlendirmelerde kullanılırsa 8 - İnançların ve Tarihi kültürlerin yozlaştırılmasında kullanılırsa ??? Yani kısacası tek tip dünya ve tek tip insan yaratılmaya çalışılınca bunun yasasını kim koyacak, siyahi insanları öldürmenin suç olmadığını düşünenler mi ? Ever sitenin komplo teoricisi benim, iki yüzlü tetikçileri de sizsiniz, tanıştığımıza memnun olmadım ama buralardayım bilginiz olsun.

Pasif Kullanıcı
31.08.2020

Bence sadece zenginler için "nasıl daha uzun yaşarız" sorusunun cevabı olacak. Beyinlerini bi bilgisayara aktarıp sonra uygun bi bedende bilinçsel olarak da olsa yaşamaya devam edecekler. Yine fakirler sömürülecek o ayrı tabii.

TÜM YORUMLARI OKU (24)