İnsanlık Bu Gezegenden Tamamen Silinseydi Tüm Dünyaya Hükmeden Tür Ne Olurdu Biliyor musunuz?

Büyük felaket günü gerçekleştikten hemen sonra gezegende hüküm süren tür sizce ne olacak? Akıllı maymunlar mı? Vahşi yırtıcılar mı? Yoksa?

Gezegeni hızla yok ederken, tüm canlı varlığını kendimiz ile birlikte ortadan kaldırmazsak dünyanın 'hayatta kalan hayvanları' hangileri olacak?

Bazı kaynaklara göre her 5 hayvandan biri nematot adı verilen yuvarlak kurtçuklardır. Yani aslında dominant türden bahsedildiği zaman ne yaygınlık, ne çokluk ne de çeşitlilik önem taşıyor.

Evrim, zekayı sadece evrim olsun diye gerektirmez, bir türün hayatta kalabilmesi ve çiftleşme başarısı varsa ancak zekanın bir anlamı olacaktır.

Son sözü söylemek gerekirse, bizden sonra gelecek olan canlı ırkların, zeki, sosyal yaratıklar, konuşabilen ya da teknoloji kullanabilen canlılar olacağını düşünmek oldukça yanlış olur!

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
13.08.2019

Kesin bu sinekler olur, öldür öldür bitmiyolar amk.

13.08.2019

Ah bi de şu çeviriyi elden geçirip, bir kaç kaynakla zenginleştirebilseniz, dadından yenmicek

13.08.2019

Çocukluğumdan bu yana hep sorguladigim bir konu güzel içerik. Evrime inanan biri olarak neden sadece insan zekasi bu kadar ilerledi, diğer hayvanlar evrimleşirken neden belli bir seviyede kaldi konusunu da işleyebilirsiniz

14.08.2019

Her canlı farklı yönlerde gelişim gösteriyor belli bir atılım yaptıkdan sonra hayatta kalabilecek potansiyelleri oluşturunca dünya üzerine yayılmaya başlıyor ... fakat dünya her yanı eşit olanaklar sağlamadığı için yeni türler ortaya çıkıyor hatta bu gelişme gerilimi bazı türlerde fazla baskı oluşturduğu için ellerindeki özelliği en üst seviyeye getiriyorlar .... mesela kartal kuş türleri arasında en keskin bakış açısı hız olarak zirveye oynuyor bunun birçok nedeni olabilir ... diğer kuş türlerine göre ağırlık olarak iri olması et ihtiyacının fazla olması etçil olması fazla yavrulamaması belki çok yüksekte uçması buralarda yaşaması onu kusursuz bir avcı haline getirdi.... insanlar içinde geliştirilen bölge beyin olmuştur insana yakın türlere bakarsanız biraz daha ilkel gelişmemiş beyin kullanımı görürsünüz... insan belki bu türler arasında en beceriksiz av yeteneği az olandı gerilimi fazlaydı ....

TÜM YORUMLARI OKU (13)