İnsanlık Ayıbı! Hong Kong'da İnsan Hayatını 2 Metrekareye Sıkıştıran Tabut Odalar

Yaklaşık 7,5 milyon nüfusu ve geliştirilebilir çok az alanıyla Hong Kong'un konut fiyatlarındaki astronomik rakamlara şaşmamak gerek. Tabii bu fahiş fiyatlar da 'tabut odalar'ın gün geçtikçe daha fazla tercih edilmesine sebep oluyor.

Tabut odalardaki yaşam Hong Kong'un göz alıcı parlak ışıklarından bir hayli uzakta...

1. Hong Kong'da iç karartıcı tabut odaların gün geçtikçe daha popüler olması konut fiyatlarındaki yüksek artışa dayanıyor.

Birleşmiş Milletler'in kafesten farksız olan bu tek göz yaşam alanlarını insanlığa bir hakaret olarak gördüğü biliniyor.

2. Birleşmiş Milletler kafesten farksız bu tek göz yaşam alanlarını insanlığa bir hakaret olarak görse de...

3. Hong Kong'da devletten bağımsız çalışan insan hakları topluluğuna (Society for Community Organisation) göre bu konutlar neredeyse 200.000 insanın tek seçeneği...

4. İllegal biçimde 1,5 ila 12 m² bölümlere ayrılan dairelerden, tabutu andıran bu tabut odalar elde ediliyor.

5. En küçüklerinin aylık kirası 300 dolar civarında.

6. Tabut odalarda yaşayan insanlar uyuduğu yerde yemek pişiriyor, yine aynı yerde tuvalete giriyor.

7. Bu esarete sessiz kalınmasıysa insanlığın en büyük ayıplarından.

8. Benny Lam, "Trapped" (tutsak, köşeye sıkışmış) adını verdiği bu fotoğraf projesinde, kabinlerdeki olumsuz hayat şartlarına ilgi çekmeyi amaçlamış.

9. National Geographic'e verdiği röportajda, çekimden sonra eve döndüğünde göz yaşlarına hakim olamadığını da söylüyor.

10. Çünkü bu tabut odalardaki yaşam Hong Kong'un göz alıcı parlak ışıklarından bir hayli uzakta...

11.

12.

13.

14.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
30.07.2017

Birleşmiş Milletler insanlığa hakaret olarak görüyor, ha! İşte bu çok komik. Birleşmiş Milletler'in kendisi insanlığa bir hakaret!..

30.07.2017

Kültürle, dinle filan alakası yok boş boş konuşmayın. Hong Kong Çin'de ki kapitalizmin merkezi. Zengin adamların yaşadığı bir metropol. Maalesef zenginlerin olduğu yerde konut fiyatları çok artıyor bu yüzden de orada bulunan işçiler bu evlere mecbur kalıyor. Sorun tamamiyle ekonomik uçurumun açılması ve Çin'de maalesef amerika gibi işçi sınıfının üzerinde yükselmek üzerine kurulu bir sistemi destekliyor. Bu işi avrupada yapamazsınız çünkü orada işçi sınıfının hakları bile devlet ve kamu kuruluşları tarafından kontrol ediliyor. Konuşuyorsunuz da yakında İstanbul'da olacak olanda bu. Gün geçtikçe konut fiyatları artıyor ve zengin insanlar oraya hücum ettikçe en sonunda normal sınıf o fiyatları karşılayamaz olacak. Ataşehir yakınında olan gecekondu mahallesini herkes bilir. Bu da öyle bir sistemin bir parçası. Çok uzakta aramayın ve bu gecekondu mahallesine gidin bakalım insanlar nelerin içinde yaşıyormuş. Bu işler dinle minle alakalı değil. Kapitalist düzenin getirdiği bir yan etki.

30.07.2017

Türkiye'de konteynırlarda kalan inşaat işçilerinin kaldıkları yerler de bundan pek farklı değil. Kötü yaşam koşullarında uzak doğuyu geçeriz yakında; ama batı bizi kıskanıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (54)