İnsanları Deliliğe Sürükleyen Çözülemeyen Bir Doğa Fenomeni: Taos Uğultusu

Dünyanın farklı yerlerinden insanların duyduğu ve sebebi bir türlü açıklanamayan Taos Uğultusu, sıra dışı bir doğa fenomeni olarak uzun yıllardır hayatımızda. Pek çok komplo teorisini de beraberinde getiren bu olayın detaylarına gelin birlikte göz atalım;

Kaynak: 1, 2, 3

1950'li yılların ortalarında dünyanın farklı yerlerinden insanlar "gaipten gelen" ve günlerce süren bir ses duyduklarını ihbar ettiler.

İlerleyen yıllarda daha başka yerlerde, daha fazla insan tarafından duyulmayan başlayan bu 'uğultu' kimilerine göre zonklama ya da gümbürdeme gibi tanımlanırken genel kanı uğultunun dizel motoru sesine benzediği yönünde.

Aralarında İngiltere'deki Bristol, ABD'ye bağlı New Mexico'daki Taos ve İskoçya'daki Largs kasabasının da olduğu pek çok yerde duyulan bu sesler gündüzlere kıyasla geceleri daha sık duyuluyor.

Kapalı alanlarda daha çok duyulduğu tespit edilen sesler, 55-70 yaş arası insanlar tarafından daha çok duyuluyor. Fakat uğultunun duyulduğu bölgede yaşan halkın sadece %2'si bu olaydan mustarip.

Bristol'de 1970'ler yapılan şikâyetlerde uğultuya 24 saat çalışan fabrikaların ve araç trafiğinin yol açabileceği gösterildi.

Ancak tabii ki ispatlanamadı.

1991 yılında Taos'taki yerel halk düşük frekanslı, gümbürtü benzeri bir sesten şikâyetçi oldu. Taos Uğultusu, adını burada düzenlenen kongrede aldı, ancak bilim insanları sesin kaynağını tespit etme konusunda başarılı olamadı.

Uğultu adeta insanların zihin sağlığını çok kötü etkiliyor. Bazılarında çığlık atma hissi uyandırırken bir takım fiziksel rahatsızlıklara da sebep olduğu düşünülüyor. Hatta bu ses yüzünden İngiltere'de en az bir kişi intihar etti.

ABD'nin Indiana eyaletine bağlı Kokomo kasabasındaki halk ise bu sıra dışı olayın en büyük kurbanı olabilir.

Önceleri 47 bin kişinin yaşadığı kasaba 2003 yılında boşaltıldı.

Düşük frekanslı elektromanyetik radyasyondan sismik faaliyetlere, hatta psikolojik bir silah olabileceğine kadar bu konuyla ilgili çeşitli teoriler üretilse de hiçbir sonuç elde edilemedi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Sırrı Bir Türlü Çözülemeyen Bu 15 Olaya Bakılırsa Dünya O Kadar da Basit Bir Yer Değil!
Üzerine Düşünmekten Deli Olduğumuz Şu Ana Kadar Gizemi Bir Türlü Çözülememiş 16 Esrarengiz Olay
Bilimin Açıklayamadığı Ürkütücü Olduğu Kadar Gerçek Olan 5 Mekân

Popüler İçerikler

Cani Semih Çelik'in Surlarda Arkasında Duran Gizemli Kişinin Kim Olduğu Ortaya Çıktı
TikTok’tan Kazandığı Paralarla 2 Kilo Altın Alıp Kaybolan 67 Yaşındaki Kadının Oğlu Müge Anlı'ya Çıktı!
T24 Rapor Sonuçlarını Paylaştı: "Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti Bulundu"