İnsanlar Tarafından Sürekli Görünüşüyle Dalga Geçilen Justin Bieber Lyme Hastalığıyla Mücadele Ettiğini Açıkladı

Ünlü şarkıcı Justin Bieber bir süredir insanlar ve hatta hayranları tarafından görünüşü nedeniyle eleştiriliyor, uyuşturucu bağımlısı olduğu için kötü göründüğü iddia ediliyor ve şarkıcının fotoğraflarına negatif yorumlar yapıyorlardı.

www.instagram.com

Justin Bieber sonunda bütün bu iddialara dayanamadı ve Lyme hastası olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafla hastalığın tanısının son zamanlarda konulduğunu açıkladı.

Ayrıca bununla birlikte kronik monoartrit yani bir çeşit eklem iltihaplanması durumuyla da mücadele ettiğini açıkladı. Bu durumun hem cildini hem beyin fonksiyonları kısacası bütün vücut sağlığını etkilediğini söyledi.

Oldukça zor yıllar geçirse de doğru tedavi yönteminin bulunup hastalığının tedavi edilmesine başlandığını söyleyen şarkıcı hiç olmadığı kadar iyi olarak sahnelere döneceğini de ekledi.

Justin Bieber'ın eşi model Hailey Bieber'da hastalığın ciddiyetinin altını çizmek için Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

www.instagram.com

Attığı bir tweette şunları söyledi: 'Lyme hastalığının önemini küçümseyenler için...Lütfen araştırmanızı yapın ve yıllardır bu hastalık yüzünden acı çeken insanların hikayelerini dinleyin. Anlamadığınız bir hastalıkla dalga geçerek veya küçümseyerek bir yere varamazsınız, tek yapmanız gereken kendinizi eğitmektir.'

Hailey ayrıca bu konuda duyarlı olduğu için Bella ve Gigi Hadid, anneleri Yolanda Hadid, şarkıcı Avril Lavigne gibi birçok isme de teşekkür etti.

www.instagram.com

Avril Lavigne de aynı hastalıktan muzdarip olmuş, hastalıkla 2 sene savaşmış ve tedavi görmüştü.

Bu nedenle Avril Lavigne Vakfı'nı kurmuş ve Lyme hastalığı konusunda eğitim ve tedavi için fon sağlamıştı.

Peki nedir bu Lyme hastalığı?

www.instagram.com

Kene ve benzeri parazitler taşıdıkları virüs ve bakterileri insanların vücuduna yapışarak bulaştırabilirler. Lyme hastalığı da enfekte olmuş siyah bacaklı geyik kenesi adı verilen bir kene türünün vücuda yapışmasıyla bulaşıyor.

Susam büyüklüğündeki yetişkin geyik keneleri kasık, kol altı ya da saç derisi gibi insan vücudunda görünmesi zor yerlerine yapışıyorlar.

36-48 saat boyunca o bölgede yapışık kalan keneler bu sürede hastalığı bulaştırıyor.

En belirgin semptomu ise ciltte döküntüye neden olması.

Ortası açık, kenarları kırmızı ve iç içe geçmiş halkalar şeklinde gözlenen bir tür kırmızılık türü görülüyor. Ancak her hastada bu görünmemekle birlikte semptomlar ve belirtiler insandan insana değişiyor.

Birleşik Devletler Ulusal Tıp Kütüphanesi'nin yaptığı açıklamaya göre ilk evrede hastalık antibiyotik ile tedavi edilebiliyor.

Ancak son evrede eklem iltihabı, kalp ritmi problemleri, beyin ve sinir sistemi bozukluklarına yol açıyor.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Fenerbahçe Şampiyonluk Yarışında Ağır Yara Aldı, Icardi ve Galatasaray'dan Gönderme Geldi
YORUMLAR
10.01.2020

Birisi hasta olduğunda 'oh ' diyen var . Vallahi çok ilginçsiniz .

10.01.2020

Millet Justin'i 1 hafta banyo yapmamis gibi gorunen saci basi ve kepaze giyim tarzi yuzunden elestiriyordu.

10.01.2020

yani antibiyotikle tedavi edilebiliyormuş. ne amansız hastalıklar var kanserden bahsetmıyorum bıle.. kımse kusura bakmasın cıddı bı rahatsızlık degıl. cılt dokuntusu sırasında kısa donem moral bozuklugu yaratabılır o kadar yanı. neticede tedavisi var. ayrıca bi ınsan vucuduna yapısan bı keneyı 48 saat nasıl farketmez pis herif.. bide gelip burda türk halkına laf etmıstı ter kokuyorlar die.. ulan sen günlük duş alıyor olsan bu hastalığa yakalanmıcaktın o nolcak bitli..

10.01.2020

Aslında duşlada gideceğinj sanmıyorum ve haklısın ne hastalıklar var bunun en azından tedavisi varmış bu çocuk zengin önleminide almıştır fakat bu yaşantısında gerçek mutluluğu yakalayamıyor bence küçüklüğunde güler yüzlüydü sonra böyle robota döndü iyicene şımardı sözde hemen şu haileyle evlendi ama sevdiğine zerre kadar inanmıyorum reklam evliliği diye buna denir evlendikten sonra daha bir kötü oldu sanki

TÜM YORUMLARI OKU (18)