Seksenli yıllarda İtalyan ressam Bruni Amadio tarafından çizilen, “Ağlayan Çocuk” resmi, bir anda dünya çapında üne ulaştı. Özellikle Avrupa’da ardı ardına gelen olaylardan sonra, resim “lanetli” olarak anılmaya başladı. Öyle ki, bu resmin bulunduğu evlerde, yangın çıkıyor, her şey kül olsa da, bu resim sağlam kalıyordu. Hatta, 1985’te İngiliz The Sun gazetesi, okuyucularıyla birlikte bu resimden kurtulma kampanyası başlattı. Yüzlerce okuyucu, gazetenin binasının önünde toplanarak, “lanetli” resimleri ateşe verdi.
Avusturya'daki bu otelin lobisindeki tablo şikayetler üzerine 5. kata kaldırıldı. Tabloya bakanlar kendilerini hasta hissettiklerini ve başlarının döndüğünü söylüyorlar.
Kime ait olduğu belli olmayan bu tablo üzerindeki küçük çocuk ve oyuncak bebeğin tablonun içerisinden çıktıkları ve etrafta dolaştıkları söyleniyor.
Tayvanlı sanatçıya ait olan bu tabloya uzun süre bakan insanlarda sinirsel bozulmalar meydana geldiği belirtiliyor.
Ressam bu tabloyu kendi kanıyla yaptıktan sonra intihar etti. Tablodan dumanlar çıktığı ve çığlıklar duyulduğu söyleniyor. Bence Ressam çıldırmış.
Galvez Otel'in kurucusuna ait bu tablonun gözlerinin insanları takip ettiği söyleniyor.
Tablonun gözlerinin hareket ettiği ve gözyaşlarının aktığı söyleniyor. Söylenene göre tablo zaman zaman ağlıyor.
Tablonun bulunduğu evde eşyaların kaybolduğu ve gri giyinmiş yaşlı bir kadının ortalarda gezdiği rivayet ediliyor.
Japon sanatçıya ait bu tabloya uzun süre bakmanın insanı intihara sürüklediği rivayet ediliyor.
Tablonun sahibi olan sanatçı bu eserini yaptıktan sonra intihar etti. Tabloya uzun süre bakanların intihar ettikleri söyleniyor.
Tabloya kim sahip olduysa gizemli bir şekilde ya öldüler ya da öldürüldüler. Müzeler tabloyu sergilemeyi kabul etmiyor. Ziyaretçilerden bazıları tabloyu bıçakla kesmeye çalıştılar.