İnsanlar Sorunsuzca Yiyebildiği Halde Çikolata Neden Çoğu Hayvan İçin Zararlıdır?

İnsanlar, diğer hayvanlara kıyasla, çikolatada bulunan teobromini çok daha hızlı bir oranda sindirir.

İnsanlar vücuda giren bu maddenin toplamının yarısını 2--3 saatte sindirirken, köpeklerin aynı miktarı sindirmesi 17.5 saat sürer.

Bu nedenle köpeklerin vücutlarına giren zehirli teobromin uzun süre içeride kaldığı için vücutlarını etkilemeye başlar.

Teobromin çok miktarda tüketilirse insanları da etkileyebilir ancak teobromin maddesinden etkilenmek için insanların bir oturuşta 6 kg bitter çikolata yemesi gerekir.

Peki ya çikolata kediler için de zararlı mı?

Kediler de köpekler kadar hassastır, ancak tatlı tadı alamazlar, bu nedenle çikolatayı yemek isteme ihtimalleri oldukça azdır ancak olur da kediniz çikolata yerse göz kulak olmanız iyi olabilir.

Özetlersek, çikolata aslında insanlar için de zararlıdır ancak insanlara zarar vermesi hayvanlara zarar vermesinden çok daha uzun sürer.

İnsanlar hayvanlardan çok daha büyük ve çok daha gelişmiş bir sindirim sistemine sahip olduğu için daha önce de bahsettiğimiz gibi bir oturuşta 6 kg çikolata yemeden zarar görme ihtimaliniz azdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Uzayda Oksijen Yoksa Roketler Nasıl Ateş Üretir ve Cisimler Nasıl Yanar?
Uyuduğunuz İçin Kilo Alıyorsunuz! Uyanmak İstemediğinizde Bastığınız "Ertele" Butonunun Vücudunuza Zararları
Paris Halkına Göre Turistlerin Asla Yapmaması Gereken 11 Yaygın Seyahat Hatası

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
14.10.2021

insan cok acayip bir canli. tek kozu yuksek zeka degil, en buyuk kozu yuksek zeka tabiyki ama bunun disinda cok ozellesmis baska hic bir canlida olmayan yeteneklere sahip. sehirde konfor icinde yasadigimiz icin nelere sahip oldugumuzun farkinda bile degiliz. bizim tukettigimiz pek cok besin diger canlilar icin ciddi zehir demek. alkolude benzer sekilde hic bir canli insan kadar yuksek oranda tolere edemez. alkolun icindeki kaloriyi bile faydamiza kullanabiliyoruz. tum kara canlilari icinde en uzun mesafe kosabilen, sicaga en toleransli canlilardan biriyiz. baska hic bir canlida insandaki kadar yogun ter bezi yok. iki ayakli yuruyusumuz diger canlilardan cok cok daha verimli ve uzun mesafeler dolasabilmemize imkan taniyor. insanin yuksek zekasini elinden alsaniz bile geri kalanlarla kendi bolgesinde baskin tur olabilir. simdiki global hakimiyetini elbette kuramaz ama besin zincirinin tepesinde olmaya devam eder.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ