İnsanın Yediğini Ağzına Getiren Reflü Belirtilerinden Mide Ekşimesine İyi Gelecek Alışkanlıklar

Çoğu kişinin muzdarip olduğu mide ekşimesi bazılarımızda dönem dönem bazılarımızda sürekli yaşanabiliyor. Uzun süre devam ettiğinde ise çekilmez hale gelebiliyor. Bu durumdan kurtulabilmeniz için yapmanız gerekenleri sizler için anlattık.

Not: En doğru bilgi için uzmana danışın.

Genellikle, midedeki asitlik gastroözofageal reflü hastalığının bir sonucudur. Midedeki yiyecekler yemek borusuna geri döndüğünde oluşur. Bu da yanma, ekşime hissine neden olur.

Bu durumun haftada en az iki kez yaşanması reflü hastalığına sahip olduğunuzun işareti olabilir.

Mide ekşimesi spazma veya keskin ağrılara neden olabilir. Bazı insanlar bu acıları kalp krizi geçiriyormuş gibi algılarlar.

Mide yanması göğse ve boğazın bir kısmına kadar uzayabilir ve damakta acı bir tada neden olabilir. Bazen, öksürük ve döküntülere neden olabilir.

Bu durum hamilelikle birlikte de ortaya çıkabilir ya da olan durumun belirtileri artış gösterebilir.

Ciddi bir mide ekşimesi sorunu söz konusu olduğunda, diş minesini bile bozabilir.

Öncelikle doktorunuza görünerek uygun testler yaptırın. Bunun yanında yaşam tarzınızın bu hastalığın neden olduğu semptomları gidermede oldukça etkili olduğunu unutmayın!

1. Beslenme şeklinizi değiştirmek ilk önceliğiniz olsun!

Baharatlı gıdalar, bazı asitli meyveler ve domatesi hayatınızdan olabildiğince uzaklaştırın. Bunlar dışında birçok gıda mide yanmasını tetikler. Buna, kafein, alkolsüz içecekler, narenciye suları ve alkol içeren bazı içecekler dahildir.

Bol salçalı et yemekleri de mideniz için ürkütücü!

Peki neler yiyebilirsiniz, midenizi yatıştıracak hangi besinleri tüketebilirsiniz?

İnsanı İçten İçe Yanıyormuş Gibi Hissettiren Mide Ekşimesine İyi Gelebilen 11 Besin

2. Ayrıca yemekleri iyice çiğneyip yavaş yavaş yemeye özen gösterin.

Düzgün ve yavaş yiyecek yemek, midenin asit geri akışının azalmasına yardımcı olabilir. Bunun için yiyecekleri çok iyi çiğnemek önemlidir. Bu, hızlı ve kolay bir şekilde parçalanmayı sağlar ve sindirim daha az zaman alır.

Bu doğru yapılırsa, mide asit geri dönmez veya sorunu daha da kötüleştirmez.

3. Mide yanmasını önlemek için beslenme düzeninizi kurun.

Mide ekşimesini azaltmak için hem yemek zamanlarını hem de yiyecek miktarını kontrol etmek gerekir. Büyük öğünleri unutun ve daha çok küçük porsiyonda sık sık yemek yiyin.

4. Uyku pozisyonunuzu değiştirin.

Reflü sorunu yaşayan bazı kişilerde mide rahatsızlığına neden olabilen bir alışkanlık, kötü pozisyonda uyumaktır. Uyuduğunuz pozisyon karın içinde baskıya neden olabilir ve asit geri akışına neden olabilir.

Bunu önlemek için sağ tarafta uyumamaya çalışın. Bazı uzmanlar sırtüstü dinlenmenizi veya sol tarafta yatmanızı önerir. Kendi uzmanınıza danışarak deneyimlerinizle pozisyonunuza karar verin.

5. Doğru kiloya gelip kilonuzu koruyun.

Aşırı vücut ağırlığı birçok sağlık sorununa neden olabilir. En sık görülenler arasında kardiyovasküler rahatsızlıklar ve reflü gibi problemler vardır.

Bunun nedeni midede biriken yağın mideye baskı yapması ve asidin yemek borusuna girmesine neden olmasıdır. Aynı zamanda, sindirimin yavaşlamasına da neden olur.

6. Mide ekşimelerini engellemek için sigarayı bırakmaya çalışın.

Bilimsel çalışmalar, nikotinin diğer rahatsızlıklara ek olarak mide asidinin yukarı doğru dönmesine neden olduğunu göstermiştir (K).

7. Reçetesiz ilaçları kullanmayın.

Mide rahatsızlıklarını gidermek için reçetesiz satılan ilaçları almayın. Sorunun gerçek nedenini bilmek için önce doktorunuzu ziyaret etmeniz önemlidir. Bu şekilde, teşhis konur ve midenize uygun olan doğru ilaçları kullanırsınız. Ayrıca uzun süreli kullanım, reçetesiz satılan ilaçların sağlığınıza zarar vermesine sebep olabilir.

Popüler İçerikler

Kılıçlı Yemin Olayında Yeni Gelişme: Teğmenlerden Sonra Komutanlar da Disipline Sevk Edildi
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Teğmen Ebru Eroğlu İle İlgili Skandal Karar: Küfür ve Taciz İfade Özgürlüğü Sayıldı
YORUMLAR
17.10.2019

neler çektiğimi bir ben bilirim bir Allah:((((((

Pasif Kullanıcı
17.10.2019

teşekkürler,bilgilendirici bi içerik

17.10.2019

Yakıyor yakıyor yakıyor her yolu denedim gitmiyor.Midemin ortasına bıraktın asidi acıyor.

18.10.2019

kudret narı deneyin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ