İnsanda Saç Baş Yolma İsteği Uyandıran Bazı Ürünlerin Eski Fiyatlarını Görünce Hayatınızı Sorgulayacaksınız!

Özellikle de geçtiğimiz gün doların 11'i euronun da 12'yi bulması hepimize yine ve yeniden yaşadığımız hayatı sorgulattı. Bu nedenle de pek çok insan eski fiyatları şöylece bir düşünüp ah çekti. Twitter'da ise @tanikarda adlı bir kullanıcı hazırladığı videodaki bazı ürünlerin eski fiyatlarıyla hepimizi kahretti. Biz de sizler için o ürünleri teker teker inceleyelim dedik...👇

Kaynak: @tanikarda

1. Hazırsanız başlayalım! Eskiden ortalama sıfır bir aracı 22 - 23 bin TL'ye alabiliyorduk arkadaşlar. Bakın sıfır diyorum. Ayrıca sıfır olan yalnızca aracın kendisi değil. 12 aylık vade imkanıyla SIFIR faizle alabiliyorduk.

2. İnsanda ufak bir 'tırtlatma' isteği uyandıran bu görselle devam edelim. Bakın 1 dolar 1.09 TL'ymiş. Ortalama bir notebook ise 430 - 950 TL arası değişiyormuş. Şu anda 1500 TL'nin altında laptop bulma şansınız yok.

3. 1.80 TL’ye bira alabiliyormuşuz. Şu anda 1.80 TL’ye sakız alamıyorsunuz.🙃

4. Ben küçükken cebimdeki bozukluklarla bakkala gidip aslanlar gibi dondurma alabildiğim zamanları hatırlıyorum. Peki şimdi soruyorum; ben neden köpekler gibi çalıştığım halde bir tane dondurmayı alırken bile bu kadar düşünmek zorunda bırakılıyorum?

5. İskender 4.5 TL’ymiş. Artık yorum dahi yapmak istemiyorum ama yeni başladık…

6. O malum çikolatanın 1 TL olduğu zamanlar. Ütopik bir Türkiye evreni gibi sanki.

7. Muz 3.5 TL’ymiş. Arkadaşlar muz neydi hatırlayamadım da tam.

8. Hayallerimizin de ötesinde...

9. 250 TL’ye cep telefonu falan alıyormuşuz. Halis mi görüyorum?

10. 5 TL'ye duble rakı içmek mi? Hayat pahalılığına o kadar alışmışız ki bu fiyatlar bize gerçek gibi gelmiyor artık.

11. Her sabah simit ayran yaptığımız o günler...

12. %0 faiz beni mahvetti yine.

13. Fön 5, ağda 3, saç tıraşı ise 10 TL'ymiş.

14. Ayran da dahil bu fiyata bu arada.😂

15. Farkında mısınız; artık sıfır araç almayı düşünmüyoruz bile.

16. Çünkü şu anda ikinci el, çok kötü durumda olan ve bizden en az 10 yıl daha yaşlı araçlar bile 40 bin TL'den başlıyor.

17. 👇

18. Şimdiyse artık bir anne, baba çocuğuna ortalama bir oyun konsolu almayı bırakın temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor.

19. Şimdi efsanevi görselimizle devam edelim. Tam yağlı yoğurt 5 TL, tam yağlı kaşar peyniri 8.95 TL ve bombalar bombası ayçiçek yağı 12.45 TL!

Peki zeytin yağının 11.50 TL ve çayın 5.55 TL olmasına ne diyorsunuz?

20. Şu anda bu cipslere 15- 20 TL ödüyoruz, farkında mısınız?

21. Ve son olarak; efsaneler efsanesi bir durumla bitirelim! Sizce bize reva görülen bu mu? Biz bunu mu hak ediyoruz gerçekten de?

Haydi yorumlara!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Merkez Bankası'nın Tartışmalı Faiz Kararı Sonrası Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan Çarpıcı Bir Paylaşım Geldi!
Biraz da Son Bir Yılda Dolardan Daha Hızlı Artan Ev Kiraları ve Satılık Konut Ücretleri Hakkında Konuşalım!
Hayaldi Gerçek Oldu! Market Ürünlerine Gelen Akılalmaz Zamları Görünce Sinirleriniz Bozulacak!
A Haber'in Ülkeyi Terk Eden Son Osmanlı Padişahı Vahdeddin'e Dair Akıllara Ziyan 'Sürgün Edilmişti' Paylaşımı
2022 Yılında Özel Sektörde Çalışanların Maaşlarına ve AGİ'ye Ne Kadar Zam Yapılacak?

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
20.11.2021

Yani ben haberi pek anlamadim, Arabanin 22 bin lira oldugu zamanda da cogu vatandasin alim gucu yoktu. Sonucta enflasyonu yuksek olan bir ulke Turkiye, senin her aldigin urun ithal ediliyor, paranin degeri zaten her gun dusuyor. Bu haberi ters cevir iktidar icin yap mesela, onlar da iste 20 yil once asgari ucret 10 idi simdi biz bin yaptik. Bu durumda hicbirsey ifade etmez sen ondan bine cikardin ama fiyatlar da ayni oranda artti. Uretimi yok ettileri icin ben bu haber 10 yil sonra yine ayni sekilde yapabilirim. Once hukuk alanini duzeltip daha sonra da uretimi artirmak zorundayiz. Sen hukuku serbest birak bak yatirimci geliyor mu gelmiyor mu...

20.11.2021

Yarı zamanlı çalışarak ayda 7000 € ila 9000 € kazanıyorum. Başkalarının bana internetten ne kadar para kazanabileceklerini söylediklerini duymaya devvam ettim, bu yüzden araştırmaya karar verdim. Hepsi doğruydu ve hayatımı tamamen değiştirdi. Geçen ay sadece dizüstü bilgisayarda günde 3 saat çalışarak 8365 € aldım. Bu benim işim ............................. F­­a­stC­a­­s­­­­h­7.C­­OM

Çok abartılı amatörce bir paylaşım olmuş nedenmi görsellerin 20 yıllık geçmişleri var o zaman 2,5 lira döner yerken cebimizde 10 lira olurdu şimdi ise 100 lira olur o ayrı bir şey eski görseller yerine 5 aylık 1 aylık veya 1 haftalık paylaşımlarla gelin asgari ücrete tabi olan halk geçinelim diye eve katkıda bulunalım derken mesailer yapıyor ve bu mesailerden vergi kesiliyor kesilen vergilerdende vergi kessinler lütfen onuda yapıyorlar gerçi pazara gidersin pazar esnafı dolardan bahseder döviz ile bağlantılı olan ilişkilerimizi sonlandırmadan düzeltilmez benim ürünümün yurt dışına çıkıp ambalajlanıp tekrar faiş fiyatlarla bana satılması ilaç ve market ürünleri yeniden etiketlenip önümüze sürülmesi asgari ücretin kaşıkla verip kepçe ile alınan sisteme dur demeyince tencere ile gelir alması asgari ücretede hiç bir şeyde zam gelmesin daha iyi.

TÜM YORUMLARI OKU (4)