İnsan Uygarlığı Tüm Galaksiye Yayılabilir mi?

İnsan uygarlığı tüm Samanyolu Galaksisi'ne yayılabilir mi? Küçük mavi gezegenimizden çıkıp milyarlarca yıldızın olduğu galakside koloni kurabilecek miyiz?

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
28.05.2017

warp drive gibi isik hizindan kat kat hizli gitmeye imkan sagliyacak teknolojiler teoride mumkun. gelecekde yapilabilmesi olasi. hatta nasa su anda warp drive uzerine ciddi arastirmalar yapiyor. warp drive benzeri fantastik bir teknoloji mumkun olmasa bile su anki mevcut teknolojilerinin daha ileri gelismis halleriyle 5-10milyon yilda tum galaksiye yayilmamiz mumkun. keza videoda bunu cok guzel aciklamis. isik hizinin yuzde bir kacina ulasacak nukleer iticiler trilyonlarca dolar harcamayi goze alirsaniz bugunun teknolojisiyle bile cok uzak degil. kutup dairesinde yasayan kurbaglardan yapilacak ufak bir genetik transferle insan vucudu tamamen donmus halde uykuya yatirilip binlerce yil surecek bir yolculukda hayatta kalabilir. hic biri bugunun imkanlarinin otesinde seyler degil.

28.05.2017

asil akil kurcalayan sey bunu neden bizden once baskasinin yapmadigi. nitekim 14milyar yillik evrende 5-10milyon yil goz kirpmasi kadar bir sure. dunyaya meteor carpmamis olsa ve dinozorlar yokolmadan normal evrimini surdurmus olsalardi belki bizim seviyemize bizden 50milyon yil once ulasacaklardi ve muhtemelen su an galaktik imparatorluklarini kurmuslardi bile. samanyolunda 40milyar yasanabilir gezegen var. sadece 1 tanesi yola bizden 1 milyar yil once cikmis olsa su an evrenin her kosesinde olmasi gerekirdi. peki o zaman evren neden bu kadar bos. benim dusuncem o kadar ilerilerki bir karinca nasil tepesinden gecen ucagi, cevresindeki radyo haberlesmesini algiliyamiyosa bizde daha ileri medeniyetleri ayni sekilde algilayamiyoruz.

28.05.2017

Bilimsel bi açıklaması varmıdır bilmem lakin ben böyle bişeyin olabileceğine inanmıyorum ..

29.05.2017

bizde teşvik yok. Sen gidip "X galaksisinde kızlar gelip teklif ediyormuş" "X gezegeninde yıl boyu %50 indirim varmış. Hemde peşin fiyatına 6 ya bölüyorlarmış" falan deseler biz garanti ülkecek olaya bir el atardık. Teşvik yok aga teşvik yok.

TÜM YORUMLARI OKU (22)