İnsan Sevmiyorumcular Elime Mum Diksin

Geçenlerde bir twitte gördüm; “Türkiye’de artık parası olanlar bile asla kaliteli hizmete ve mala ulaşamayacaklar”.  Ben bu listeye bir şey daha eklemek istiyorum: Kaliteli iletişim.

Evde, ailede, alışverişte, işte, sosyal hayatta, metroda, hayatın her alanında maruz kaldığımız kalitesiz iletişimin, kabalığın, hoyratlığın, nezaketsizliğin, dürüstlükten uzaklığın ve uzayıp giden böyle bir listenin mağduruyuz hepimiz.

İletişimdeki kalitesizlik yoruyor, ruhumuzu tüketiyor. Belki işimizi seviyoruz ama birlikte iş yaptığımız insanları sevmiyoruz. Belki sitemizi seviyoruz ama içindeki komşulara tahammül edemiyoruz. Alışveriş yapacak paramız belki var ama esnafla muhatap olmak istemiyoruz. 

İnsan sevmiyoruz artık. Yorgunuz, aptallığa, kötülüğe tahammülümüz yok. 

İnsan temasını özel ve sosyal hayatımızda belki seçici şekilde azaltabiliriz, zorlansak da insan orucuna girebiliriz ama iş hayatı maalesef öyle değil. Yan masadaki hırslı toksikten, telefondaki egosu boyundan büyük müşteriden, serviste bağıra bağıra görüntülü konuşandan, mobbingi bir yaşam tarzı haline getirmiş yöneticiden kaçma şansınız yok. İletişimin bu kadar kötü olduğu bir ortamdan sürdürülebilir şekilde, iyi sonuç çıkması mümkün mü? Epey zor. 

Kaliteli iletişim, şirketlerin büyüme ve gelişme süreçlerinde kilit rol oynar. İyi bir iletişim stratejisi, çalışanlar arasında işbirliği ve uyumu artırır, müşteri ilişkilerini güçlendirir ve marka itibarını yükseltir.

Dünya değişiyor, yapay zekalar yarınlar yokmuşçasına geliyor, bildiğimiz her şey değişiyor, yepyeni bir dünya kuruluyor ancak tek bir şey asla ve asla değişmiyor; iyi, doğru ve kaliteli iletişimin gücü….

'Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio'

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı