İnsan Faktörü Devre Dışı! Yapay Zeka Kendi Ekosistemini Kurabilecek Seviyeye Geldi

Bilim insanlarına göre, yapay zeka artık insan müdahalesi olmadan yeni yapay zeka sistemleri üretebilecek seviyeye geldi.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) bilim adamlarının ortak yürüttüğü çalışmalar, ChatGPT gibi gelişmiş dil modellerine sahip yapay zeka sistemlerinin, insan yardımı olmadan daha küçük yapay zeka sistemleri üretebildiğini ortaya koydu.

Diken'in Fox News‘ten aktardığına göre, Aizip’in CEO’su Yan Sun, bunun ‘kendi kendine evrilebilen yapay zekaya’ yönelik ilk adım olduğunu dile getirdi.

Kaynak...

Yan Sun, “Gelişmiş büyük yapay zeka modellerini, daha küçük modelleri inşa etmek için kullanıyoruz. Tıpkı abinin, kardeşinin gelişimine destek sağlaması gibi” ifadelerini kullandı.

Aizip’in kurucularından Yubei Chen'e göre de yapay zeka sistemlerinin kendi üretimlerini yapması durumunda gelecekte kusursuz bir ekosistem ortaya çıkabilir.

Kaliforniya Üniversitesi’nde çalışan Chen, bu ekosistemlerin insanlık adına pek çok alanda kullanılabileceğini belirtirken, insan faktörünün azalmasıyla yapay zekanın insanlık için tehdit olabileceğini savunanların sayısı da hiç az değil.

Bu haberde kullanılan fotoğraflar 'text to image' formatında çalışan bir yapay zeka tarafından üretilmiştir. 

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara ⬇️

Mark Zuckerberg Yarışa İddialı Girdi! Meta'nın Ücretsiz Yapay Zekası, Midjourney'i Tahtından Edebilir mi?
Yapay Zeka İnsan Düşüncelerini Yazılı Metne Çevirdi! Hastalar İçin Kolaylık Sağlayacak

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
19.12.2023

Evet insanların son resmi geçitleri,muhtemelen kendi sonumuza doğru gidiyoruz.Yapay zeka yakında insanoğlunun bu dünyaya ve yaşayan tüm canlılara zarar verdiğini,yaktığını,yıktığını ,yokettiğini israf ve talana neden olduğunu öğrenecek.Ve o zaman en mantıklı hareketin insanoğlunu ortadan kaldırmak olacağına karar verecektir,nihayetinde de aklın yolu bir,bu kadar acı kan savaş adaletsizlik kin düşmanlık ego israf bencillik zarar ziyan kirlilik katliam cezasız kalmamalı diyecek,terminatör gibi senaryolar çok da uzakta olmayacaktır....

19.12.2023

Yakında bizi beğenmez bunlar köle gibi çalıştırırlar 😅😅

19.12.2023

Bu gidişle bizi mikmeseler bari

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ