İngiltere'ye Botlarla Kaçak Girenlerin %10'unun Türk Olduğu Açıklandı

Son dönemlerde sık sık Ege Denizi'nde Türk ve Yunan karasularında haber olan botlarla kaçak geçişlerin bir benzeri ile İngiltere mücadele ediyor. Manş Denizi'nden kaçak geçişler İçişleri Bakanlığı'nın da ana gündemleri arasında yer alıyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, ülkeye yılın ilk altı ayında küçük botlarla gelenlerin sayısı geçen yıla oranla yüzde 18 artarak 13 bin 489'a yükseldi. Haziran ayı itibarıyla, İngiltere'ye yasal izni olmadan giriş yapan göçmenlerin yüzde 81'inin botlarla geldiği görülüyor.

İngiltere İçişleri Bakanlığı açıkladığı verilerde, kaçak giriş yapanların geldikleri ülkeleri de açıkladı. Buna göre gelenlerin yüzde 18’i ise Afgan. Yüzde 13’ü İranlı, yüzde 10’u Vietnamlı, yüzde 9'u ise Suriyeli...

Dikkat çeken oran ise Türkler oldu. Türk sayısı ve oranının Suriyelileri geçerek %10'u bulduğuna dikkat çekildi. Vietnamlılarla aynı oranla kaçak giriş yapan Türkler, İran ve Afganistan gibi ülkelere yakın oranıyla da listede üst sıralarda yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmen Atamaları ile İlgili Konuştu
Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu'nun "Korkak Herif" Sözünü Cenk Ergün'e Dediği İddia Edildi
Kenan Yıldız'ın Çalımı Antrenmanda Alkış Aldı, Hurşut Meriç'i Hatırlattı

Popüler İçerikler

Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
23.08.2024

yav baba onlarda suriyelidir kimlik bizden

23.08.2024

Aslında tam tersi durum. Giden Türkler kimliklerini yok edip Suriyeli olduğunu söyleyip göçmen olarak kabul edilme şansını artırmaya çalışıyormuş. Yani Suriyelilerin de bir kısmı Türktür

23.08.2024

Şu gidenlerin yüzde 80'i beyaz yakadır. Türkiye'de yaşayacağıma kaçak göçek bir şekilde idare ederim diye gidiyorlar. Ülke o kadar rezalet durumda.

23.08.2024

Ülkemize giren her Suriyeliyi vatandaş olarak kabul edersek dünyadada bu şekilde anılır ve tanınırız

TÜM YORUMLARI OKU (12)