İngiltere, Türkiye'yi 'Karantina Uygulanacak Ülkeler' Listesine Ekledi: 'Koronavirüs Vakalarını Farklı Tanımlıyor'

İngiltere Ulaştırma Bakanı, Türkiye'nin Kovid-19 vakalarını DSÖ gibi uluslararası örgütlerden farklı tanımladığını ileri sürerek Türkiye'yi yeniden 'karantina uygulanacak ülkeler' listesine aldıklarını açıkladı. 

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre, İngiltere, Türkiye'yi ve Polonya'yı seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden 'karantina uygulanacak ülkeler' arasına ekledi.

Bu ülkelerden İngiltere'ye gelecek kişilerin 14 gün süreyle tek bir adreste izole olmaları gerekecek.

"Risk değerlendirmemizi güncelledik"

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, 'Son gelen veriler, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkarmamızı gerektiriyor' açıklamasını yaptı.

Shapps, 'Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik' dedi.

Türkiye 10 Temmuz'dan beri karantina kapsamı dışındaydı

İngiltere, Temmuz başında genel karantina kuralını yumuşatmış ve ziyaretçilerin dönüşlerinde karantinaya girmeyeceği bir seyahat koridoru ülkeleri listesi hazırlamıştı.

Türkiye, 10 Temmuz'dan itibaren 'seyahat koridoru' oluşturulan ülkeler arasına katılmıştı.

Bakan Koca ne demişti?

Fahrettin Koca'nın 'Belirti Göstermeyen Pozitif Vakalar Tabloda Yer Almıyor' Açıklaması Gündemde

Dünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı iddialarına yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük açıklanan tabloda testleri pozitif çıkan bütün hastaların sayısını değil, sadece semptom gösteren hastaların sayısını paylaştıklarını söylemişti:

'Her vaka hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var. Büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor. Filyasyon ekiplerimiz ağırlıkla bunları tespit ediyor. Bunların salgın açısından önemi bulaştırıcı yani taşıyıcı olmalarıdır.'

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
01.10.2020

Hiç zahmet etmeyin, biz kendi karantinamizi 1£≠10tl ile hallettik bile...

01.10.2020

İngiltere'yi tebrik ediyorum bu mantıklı kararından dolayı. Bize gelecek olursak, yanlış yönetimden dolayı izole bir topluma dönüştük iyice, farkında mısınız? Jeopolitik konum avantajı falan da hikaye zaten. Bok çukuru haline geldi bölge. Neyin avantajı bu?

01.10.2020

Bizim bildiğimiz gerçekleri.... ..... Yabancılar bize söylüyor... ..... Bizde onlardan öğreniyoruz.... ....

02.10.2020

Bunlardan öğreniyoruz da malum şahıs da dış güçlerin oyunu Türkiye’yi kötülemek için böyle söylüyorlar diye sıyrılıyor işin içinden

TÜM YORUMLARI OKU (27)