Tarihi Golü Attık Ama Kazanamadık! İngiltere 2-1 Türkiye

A Milli futbol takımımız, EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İngiltere ile karşılaştı. İngiltere, Harry Kane ve Jamie Vardy'nin attığı gollerle maçı 2-1 kazandı. Millilerimizin tek golünü Hakan Çalhanoğlu kaydetti. Bu gol tarihimizde İngiltere ağlarına attığımız ilk gol olarak da tarihe geçti. 13 maçlık yenilmezlik serisi bulunan millilerimizin serisi de bu maçla beraber son bulmuş oldu.

EURO 2016 Şampiyonası öncesinde hazırlık maçları kapsamında A milli futbol takımımız, İngiltere milli takımı ile karşılaştı. 

Daha önce İngiltere ile 10 maça çıkan milli takımımız 2 beraberlik 8 mağlubiyet almış, yediği 31 gole karşılık hiç gol atamamıştı. Millilerimiz bu maça bir ilki gerçekleştirmek için çıktı. 

Maçın 3. dakikasında İngiltere, Harry Kane ile golü buldu. Milli takımımız ise 13. dakikada Hakan Çalhanoğlu ile eşitliği yakaladı. Böylelikle tarihte İngiltere’ye karşı ilk golümüzü atmış olduk. Çalhanoğlu, bu önemli golde son vuruşu yapan isim oldu.

Tarihimizde İngiltere'ye karşı bulduğumuz ilk gole Hakan Çalhanoğlu imza attı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Maçın 72. dakikasında Mehmet Topal’ın Vardy’yi düşürmesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Kane penaltıdan yararlanamadı.

Maçın 83. dakikasında kaleci Volkan Babacan ve İsmail Köybaşı’nın anlaşmazlığı sonrası Jamie Vardy topu ağlara göndererek takımını  2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-1 sona erdi. Bu maçla beraber milli takımımızın 13 maçlık yenilmezlik serisi de son bulmuş oldu. A milliler Kasım 2014'ten beri yenilgi yüzü görmemişti. (13 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik)

Milliler, İngiltere ile çıktığı 11. maçında 9. kez mağlup oldu, hiç kazanamadı. Yediğimiz gol sayısı 33'e çıkarken ilk kez ağları havalandırdık.

Fatih Terim'den Hakem Deniz Aytekin Yorumu

Öte yandan maçın başında yediğimiz golün de çok net bir şekilde ofsayt olduğu görülüyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İlk yediğimiz golde hakemin ofsayt kararına sinirlenen Fatih Terim, golün tekrarını 4. hakeme göstererek isyanını dile getirdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
22.05.2016

Gene etraf fular takıp Hıncal Uluç'luğa soyunanlardan geçilmiyor..Oynanan futboldan gayet keyif aldım ve şampiyona için ümitliyim..Ee tabi çoğunun eski ''milli takıma'' yaşı yetmediği için bilmezler nereden nereye geldiğimizi..Bu oynanan futbolu beğenmeyen dangozlar bare bu kadar teknolojik imkana rağmen bir Youtube'a girin de eski maçlarımıza bir bakın..Çok yol katettik..Başta Fatih Terim olmak üzere tüm Milli Takımımızı tebrik ediyorum..

22.05.2016

burada an itibariyle 7 yorum var ve oynanan oyun hakkında tek yorum yapan benim dolayısıyla syazdıklarını üstüme alındım zaten ya yazdıklarını üstüme alınıcaktım bunları yazacaktım yada gidip xhamsterdan porno izleyecektim. erken boşalma sorunum olduğu için xhamsterda harcicagım zaman burda yazarken harcadıgım zamandan daha az olucaktı yine elim boşa çıkacaktı canım sıkılacaktı cünkü okadar bos biriyim :( ... vallahi ben 2002 dünya kupasında kosta rika ile oynanan macta lise giriş sınavındaydım yasım itibariyle kacırıdıgm önemli sayılacak tek mac odur haztrladıgım kadarıyla ozamanda bahsettgm tarzda oynyarak 3. olmuştuk sonrasında 2008de de Allah Allah hücümlarıyla avrupa 3.sü olmuştuk... sen diyosanki biz hep taktikle kısa paslarla akıl dolu oyunlarla basarılar kazandık ozaman bişi diyimiciğiim

22.05.2016

ne zaman büyük bir takımla rahat bir maça çıksak hemen kendimizi o büyük takımlardan görüoryouz biz de çok kaliteliyiz bizde de cok iyi oyuncular var bizimde oyun stratejimiz var havasına grip pas yapmaya oyun kurmaya falan baslioruz sonra kazara bir gol atarsak direk geriye cekiliyoruz 75-80 dakika savunma yapıyoruz nezaman gol yersek (son 10 dakika icinde yemis oluyoruz genelde) ozaman hücum ve rakip sahada baskı aklımıza geliyor abi bir benmi böyle düşünüorum bizim oyun kimliğimiz ya Allah Bismillah Allah Allah El Hücuum tekbir salavat yardır allah yardır değilmi kazanılan bütün zaferlerde böyle değilmiydik geriye yaslanmak oyun kurmaya calısmak paslasmalar defanstan paslarla cıkmaya calısıp sürekli kalciye dönmek zorunda kalmak nedir ya

22.05.2016

ulan joe hart o topu kurtarmasan ölürsün zaten it

TÜM YORUMLARI OKU (7)