İngiltere, Protesto Edilen Davutoğlu'ndan Özür Dilemiş

Başbakan Ahmet Davutoğlu İngiliz mevkidaşı David Cameron ile dün gerçekleştirdiği görüşmeden çıkarken protesto edildi. İngiliz makamları, görüşme sırasında ve sonrasında, yaşanan olaylar nedeniyle Türk makamlarından özür diledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün saat 15:00'da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Davutoğlu Başbakanlık konutundan ayrılmak istediği sırada, binanın önünde toplanan bir grup tarafından Güneydoğu'da yaşanan olaylar nedeniyle protesto edildi. Sloganlar ve pankartlarla protesto gerçekleştiren grubun polis kordonunu geçmeye çalışması üzerine polis müdahalede bulundu.

Evrensel'in verdiği bilgiye göre, ana giriş kapısından çıkamayan Davutoğlu, acil durumlarda kullanılan arka çıkış kapısının açılması ile Başbakanlık Konutundan ayrıldı.

İngiltere hükümetinden İş, Yenilik ve Ticaret Bakanı Sajid Javid, Başbakan Davutoğlu'yu dün akşam Mandarin Otel’de Dış Ekonomik İlişkiler Kurumu’nun düzenlediği Türkiye-İngiltere İşadamları Yemeği'nin ardından kaldığı otelde ziyaret etti.

DHA'nın verdiği ve Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, Davutoğlu ile İngiliz mevkidaşı David Cameron görüşmesi sırasında İngiltere Başbakanlık konutu girişindeki 'taşkınlık ve eylemler nedeniyle' İngiliz hükümetinin Türk makamlarından özür dileyerek gerçekleştirilen eylemlerin kabul edilemez olduğunu ve olay nedeniyle üzüntü duyduklarını bildirdi.

Fotoğraflar: DHA

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood