İngiltere'nin Tartışmalı Uygulaması Bugün Hayata Geçiyor: Kaçak Göçmenler Ruanda’ya Gönderiliyor

İngiltere'nin tartışmalı göçmen politikası bugün hayata geçiyor. İngiltereye Manş denizi üzerinden gelen kaçak göçmenler uçaklarla Afrika ülkesi Ruanda'ya gönderilecekler. İnsan hakları savunucuları ise hükümetin kararına tepki gösteriyor.

10 bin kilometre uzaklıktaki Ruanda'ya gönderilecekler

CNN Türk'ün aktardığına göre, İngiltere’de Manş Denizi üzerinden botlarla gelen kaçak göçmenleri 10 bin km uzaklıktaki Afrika ülkesi Ruanda’ya gönderme planı hayata geçiriliyor.

İnsan hakları örgütleri plan karşıtı hukuk mücadelelerini sürdürse de Yüksek Mahkeme, Ruanda’ya ilk gönderilecek kafile için ihtiyati tedbir kararı alınması talebini kabul etmedi.

11 kişilik ilk grubun bugün gitmesi bekleniyor

11 kişilik ilk grup sığınmacıların bugün Ruanda’ya taşınması bekleniyor. 31 kişinin gönderilmesi planlanmıştı ancak her bir sığınmacının durumunu mahkemeye taşıyan insan hakları örgütleri, 20 kişinin biletlerini iptal ettirdi.

Prens Charles da kara tepkili

İngiltere Veliaht Prensi Charles’ın, planı açıkça eleştirmesi siyasi gerginliğe neden olurken dün bir grup gösterici 31 sığınmacının tutulduğu merkez önünde protesto gösterisi düzenledi.

Sığınmacıların hangi havaalanından gönderileceği bilgisi ise paylaşılmadı.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
14.06.2022

Ilgiltere sosyal yardim ve haklar konusunda on siralarda bir ulke. Bunu suistimal eden milyonlarca gocmen var. Turkler de bolca kaymagini yedi. Hic calismadan hayatinin devletin verdigi evlerde, devletin verdigi para ve yiyecek kartlari, devlete vergi vermemek icin baskalarinin adina is yeri acan, dogurdigi cocuk sayisina gore devlet yardimi alan her yil bir cocuk yapan milyonlarca insan. Romanyalilar biz ingilizleri soymaya geldik diye roportaj vermislerdi. Once cocuklara verilen parada kisitlama baslattilar, sonra diger yardimlarda kriterleri zorlastirdilar. Calisan ve ureten ingilizler neden gocen ve yatan uretmeyeni beslesin. Ingilizlerin dunyayi somurdugu siyasi bir gercek ama gocmenlerin sectigi yasam tarzininda bir noktada tepki aldi. Calisan ve uretene kimse dokunmuyor. Bizde ki kacaklarinda halktan tepki almasinin en buyuk nedeni kendi vatanimizda daha az haklara sahip olup vatansizlarin siddetine tahammul etmek zorunda birakilmak degil mi.?

14.06.2022

Geçen senelerde tatil için gittiğim otelde bir İngiliz kadınla tanışmıştım. Çocuğuna bakan Türk bir kadından bahsetmişti. Onun çocuğu ise göçmen olarak bir gençlik yurdunda kalıyormuş ve devlet üzerinden yüklü bir meblağ yardım alıyormuş. Pek çok göçmenin/mültecinin bu destekten faydalandığını söyledi. Bunun çok yanlış olduğunu kendisinin senelerce çalışıp vergi verdiğini onların ise hiçbir katkıları olmadığı halde bu yardımları aldığını söyledi. Ki çok haklı.

Keşke biz de alsak öyle bir karar! Gönderirken tören masraflarını bile karşılarız. Bu insan hakları nedense hep suçlunun yanında!

14.06.2022

Ruanda iyi seçim.... ..... 👍👏

TÜM YORUMLARI OKU (15)