İngiltere'den Haluk Bilginer'e Övgü: "39 Yılın Ardından Kariyeri Zirveye Ulaştı"

Türkan Şoray'la çektiği 'Tatlı Hayat' sitcom'undan Zeki Demirkubuz klasiği 'Masumiyet' ve son dönemin ses getiren dijital yapımlarından 'Şahsiyet'e birçok yapımda göz dolduran performansa imza atan Haluk Bilginer, 'The Turkish Detective' dizisiyle İngiliz basınının gündeminde!

Kaynak

Türkiye'de şöhrete kavuşmadan önce İngiltere'nin unutulmaz 'EastEnders' dizisinde tam 4 sezon boyunca 'Mehmet Osman' karakterini canlandıran Haluk Bilginer, yıllar sonra tekrar Ada basınında!

BBC One'da 33 sezondur devam eden İngiliz TV klasiğinde 1985'ten 1989'a kadar rol alan Haluk Bilginer, İngiliz izleyicisinin dikkatini çekmiş, daha sonrasında kariyerine Türk yapımlarıyla devam ederek tüm Türkiye'nin kalbini fethetmişti.

Usta aktörün, canlandırdığı 'Mehmet Osman' karakteriyle 'Oy Oy Eminem' türküsünü seslendirdiği anlar sık sık sosyal medyada karşımıza çıkıyor.

İngiltere merkezli Daily Star gazetesinde yer alan "EastEnders'ın yıldızı Mehmet Osman'ın BBC dizisinden ayrılmasının 39'uncu yılında yaşadığı inanılmaz değişim" başlıklı haberde usta aktörden övgü dolu sözlerle bahsedildi.

Haberde, aktörün Zuhal Olcay'la evliliğinden Altın Palmiye ödüllü Nuri Bilge Ceylan filmi 'Kış Uykusu' ve Uluslararası Emmy ödüllü 'Şahsiyet'e kadar birçok yapımda rol aldığı özel olarak vurgulandı.

Bilginer, Paramount+ için çekilen 'The Turkish Detective' (Türk Dedektif) dizisiyle yıllar sonra BBC Two'da İngiliz seyircisiyle buluşacak.

Daily Star'daki haberde, Bilginer'in yıllar sonra İngiliz seyircisiyle tekrar buluşması için şu cümleler kullanıldı:

"39 yılın ardından kariyeri zirveye ulaştı. O artık 'EastEnders' günlerinden çok farklı görünüyor. O günden bugünlere birçok uluslararası başarıya ulaştı ama onu tanımamanız affedilebilir."

İlginizi Çekebilir

Simpsonlar Yine Kehaneti Tutturdu: Kamala Harris'in Başkanlık Yarışını da Bildiler
İngiliz Daily Mirror Gazetesi: "Türk Turistler Yunanistan'a Akın Ediyor, Türkiye'de Oteller Boş Kaldı"
Türkiye'ye Geldi, Hayatı Değişti: Mide Küçültme Ameliyatından Sonra Bambaşka Biri Oldu!

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'in Babasının Büyükelçi Olduğu Ortaya Çıktı
Kızılcık Şerbeti'ndeki "Kadının Beyanı Esastır" Repliği Tepki Çekti
Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
YORUMLAR
23.07.2024

Sesinin gelişimiyle alakalı bir videosunu seyretmiştim. Gençlikte düz ve karakteri olmayan bir sesten, şimdiki yıllara doğru gelişen, çatallı gibi, derin sese dönüşümü... Sesle beraber kariyeri de dönüşüyor. Ve hayranlık uyandıracak bir sese ve oyunculuğa ulaşıyor. Sanatının zirvesinde. Dünyada Clint Eastwood, Türkiye'de Haluk Bilginer. İkisininde ses ve kariyeri yaş aldıkça güzele daha iyiye gitmiş, diye düşünüyorum. Allah sağlık versin hepsine.

23.07.2024

Turkiye nin gelmis gecmis en iyi sanatcilarindan biridir.👏👏👏👏

23.07.2024

şu bıyıklı halinden müthiş gay vibe aldım yaa :d freddie mercurye benzediğinden mi ki

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ