İngiltere'de Taç Giyme Töreni Hazırlıklarında İlginç Bir Detay: Kral Charles'ın Çikolatadan Heykeli Yapıldı

Geçtiğimiz eylül ayında 70 yıl boyunca tahtta kalan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ölmüş, yerine de 73 yaşındaki oğlu 3. Charles gelmişti. Bugünlerde İngiltere, Kral Charles'ın taç giyme töreni için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu hazırlıklardan en ilginci de bir şekerleme markasının yaptığı Kral Charles'ın çikolata heykeli oldu.

Detaylar içerikte! 🍫

Kraliçe 2. Elizabeth, 8 Eylül 2022 tarihinde 96 yaşında hayata ve İngiliz monarşisine veda etmişti. Kraliçenin ardından da krallığın başına 73 yaşındaki oğlu 3. Charles geçti.

Annesinin ölümünün ardından tahta çıkan Kral Charles'ın taç giyme töreni 6 Mayıs Cumartesi günü Westminster Abbey'de gerçekleşecek. Kralın taç giyme töreni ve kutlamalar için İngiltere’de hazırlıklar başladı.

Bu hazırlıklardan en ilginci de kralın çikolatadan yapılan bir heykeli oldu. İngiltere’deki bir şekerleme markası olan Celebrations, İngiltere Kralı 3. Charles'ın 23 kilogram ağırlığında olan ve ona çok benzeyen çikolata heykeli yaklaşan taç giyme töreni için imal etti.

Kralın çikolata heykeli, usta çikolatacı Jennifer Lindsey-Clarke liderliğindeki bir heykeltıraş ve çikolatacı ekibi tarafından yapıldı.

Heykelin yapımı 4 hafta sürdü ve ekip çalışmayı 130 saatte tamamladı. 17 litreden fazla eritilmiş çikolata kullanılan heykelin yaklaşık 2875 ayrı kutlama çikolatasına eşdeğer olduğu söylendi.

Kralın üniformasını süsleyen süslü omuz parçaları Twix, Milky Way, Galaxy and Bounty çikolatalarından modellendi ve yakası da Maltesers Teasers’tan yapıldı. Snickers marka çikolata da dahil olmak üzere pek çok çikolata göğsündeki madalyaları oluşturmak için kullanıldı.

Çikolata ustaları, çalışmada 3. Charles’ın gerçek benzerliğini yakalamak için saatlerce kralın görüntülerini inceledi ve ortaya çıkan benzerlik inanılmazdı.

Ekip, “Kutlamalar, insanları bir araya getirir ve bu vesileyle ülkenin dört bir yanındaki çikolata severle bu çalışmayı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

Çikolata heykeli, İngiltere'nin güneydoğusundaki Slough kasabasında, Mars Wrigley UK HQ'da sergilenecek. Kral 3. Charles’in taç giyme töreni de 6 Mayıs'ta Londra'daki Westminster Abbey'de gerçekleşecek.

Bonus 1: BBC'nin haberine gelen yorum: "Çikolatanın yarısı kulak" 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bonus 2: Kraliçe mezarında anlık "Benim niye çikolatadan heykelimi yapmadınız!"

Bunlar da İlgini Çekebilir

Hükümdarlığı 70 Yıl Sürdü! Kraliçe 2. Elizabeth Hakkında Daha Önce Duymadığınız İlginç Detaylar
Kraliçe Elizabeth’in Ardından 73 Yaşında Tahta Geçecek Olan Kral Charles Hakkında Bilinmeyen İlginç Gerçekler
Kendi Gitti Adı Kaldı: Kraliçe Elizabeth'in Ölüm Nedeni Yaşlılık Değil mi?

Popüler İçerikler

AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
YORUMLAR
28.04.2023

"Benim niye çikolatadan heykelimi yapmadınız!" derken, soru soruyor. Soru cümlesi olduğu için cümlenin sonuna soru işareti gelecek. Ünlem değil. Dilbilgisinden soğuttunuz yaa.

28.04.2023

Tacı giyene kadar adam ölecek

28.04.2023

aklımda deli sorular

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ