İngiltere'de Okulların Haftada 3 Gün Olması Konuşuluyor, Peki Ama Neden?

İngiltere genelindeki okullar, öğretmen maaşlarını ve artan enerji maliyetlerini ödemekte zorlandıkları için sonbahar döneminde üç günlük bir haftaya geçebilir.

Birçok öğretmen, gelecek ay okulların yeniden açılmasını planlarken, yaz tatillerinde mütevelli heyetleri ve yönetim kurullarıyla 'kriz toplantıları' düzenliyor.  Maliyetler, okul bütçelerinin karşılayabileceğinden çok daha hızlı artıyor ve Eylül'de verilecek öğretmen maaşlarının da artması başka bir mali sorunu ortaya çıkarıyor.

Ladbible'ın The Telegraph'dan aktardığı habere göre, enerji maliyetlerinin de yüzde 300 artması bekleniyor.

İsmini vermek istemeyen ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından birinin CEO'su şunları söyledi: 'Daha kısa okul günleri, daha az okul sonrası kulüpler ve enerji kullanımına yönelik kısıtlamalar tüm eğitim kurumların gerçeği olabilir. Bu durum küçük eğitim kurumları için çok daha zorlayıcı.'

2010 ve 2020 yılları arasında İngiltere'de öğrenci başına düşen fon yüzde 9 düştüğü için okullar önemli bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Hükümet, 2023 yılına kadar İngiltere'de okul bütçelerini fazladan 7 milyar sterlin artırma sözü vermiş olsa da, artan maliyetleri hesaba katarsanız, yine de 2010 seviyelerinin altında olacağı düşünülüyor.

Essex'teki Southend Erkek Lisesi müdürü Dr Robin Bevan, gazeteye "dört günlük bir hafta planlanan bazı okullar tarafından kesinlikle değerlendirileceğini" söyledi.

Robin Bevan, okulunun ancak geçen yıl rezervlerine dalarak faaliyet gösterebildiğini söyledi. Okulunun 300.000 sterlinlik bir gelir artışı alması gerekirken, elektrik faturalarında 200.000 sterlinlik bir artışla ve 70.000 sterlinlik ek öğretmen maaşıyla karşı karşıya olduğunu ve ayrıca destek personeline 40.000 sterlin daha ödemek zorunda kalacağını da sözlerine ekledi.

Okul ve Kolej Liderleri Derneği'nin genel sekreteri Geoff Barton, okulların artan maliyetleri nasıl finanse edeceklerini bulmak için yaz tatillerinde artık 'kriz toplantıları' düzenlediğini söyledi.

Bazılarının bakım çalışmalarını azaltmayı planladığını veya ders kitapları gibi kaynaklardan vazgeçmek zorunda kaldığını da sözlerine ekledi. Doğu, Batı Midlands ve Norfolk'ta 17 okuldan oluşan çok akademili bir vakıf olan Creative Education Trust'ın CEO'su Marc Jordan, maliyetlerden tasarruf etmek için 'üç günlük bir hafta' tartışmalarının olduğunu söyledi.

Eğitim Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi: “Okulların artan maliyetlerle karşı karşıya olduğunun farkındayız."

'Okullarımızın teknik incelemesi, okul haftasının devlet tarafından finanse edilen okullar için - mevcut ortalama - en az 32,5 saat sürmesi yönündeki beklentimizi ortaya koyuyor. Binlerce okul zaten mevcut bütçeleri dahilinde bu haftayı teslim ediyor ve mevcut finansman planlarının bunu hesaba katmasını bekliyoruz.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Uyku ve Zeka Arasındaki Bağlantıyı Açıklıyoruz: 8 Saatten Az Uyuyan İnsanlar Zeki Değil midir?
Tarihi Şahsiyetlerin Mezarlarını Görmek İçin Küçük Çaplı Bir Servet Harcayan Adamın Bi' Garip Hikayesi
Dişlerini Yaptırmak İçin Ülkemize Gelen Turist Kadın, Türk Doktorların Hayatını Nasıl Kurtardığını Anlattı

Popüler İçerikler

Askerlerine Cinsel Saldırıda Bulunan Komutana 38 Yıl 70 Ay Hapis Cezası Verildi
"Bir Evim Varsa Onun Sayesinde": Hakan Meriçliler'den Vural Çelik Tartışmasında Gülse Birsel'e Büyük Destek!
ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
YORUMLAR
16.08.2022

Aman okuyup ne olacak verin Sanayiye m k. TR okutuyor 2-3 Üniversitesi bitiriyor Bim 101 de köle olmaya koşuyorlar

Rüzgâr gülü ile güneş paneli kuramayan fakir ingiltereye bak sen. Bizim ülke de fakir fakat yerine göre öğretmenler bile hademelik yapabiliyor. Sizde öğrencileri pedal kaynağına koyun, elektrik gelsin

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ