İngiltere'de Asgari Ücretle Yaşamanın Maliyeti Çarpıcı Oldu!

İngiltere'deki hayata dair içerikler hazırlayan bir TikTok kullanıcısı, İngiltere'de bir aylık yaşam masrafını açıkladı. Çocuksuz iki kişilik bir ailenin, Londra dışında aylık ihtiyacı olan tutarı duymak, açlık sınırında yaşayan birçok kişiyi üzecek boyutta.

2022 yılında dünyada yükselen enflasyon, gelişmiş ülkeler içinde de en çok İngiltere'yi etkilemişti. Bu açıdan kendimize yakın hissettiğimiz İngilizler yine de bizden daha iyi koşullarda mı?

İngiltere, hayat pahalılığı açısından diğer Avrupa ülkelerine oranlar 'görece' yüksek bir ülke olurken, Londra gibi büyükşehirler harici yaşamanın o kadar da zor almadığı belirtiliyor.

İngiltere'de hayat koşullarının zorlaştığı görüntülere yansısa da, orada yaşan birinden dinlemek de farklı oluyor.

Tanıdık Gelebilir! İngiltere'de Et ve Peynirlere Alarm Takılmaya Başlandı

Tiktok kullancısı @iamozgenurto İngiltere'de Londra dışında yaşıyor ve göç, alım gücü, kültürel faaliyetler gibi birçok alanda videolara çekiyor. Bu kez konumuz İngiltere'de geçinmek için aylık ne kadar gerekiyor?

Kullanıcı, öncelikle hesabı yapmaya başlamadan yine belirtiyor: Londra gibi büyükşehirler dışında yaşamak daha uygun olurken, iş fırsatlarının da büyükşehirlerde yığılmadığını anlatıyor.

Saatlik kazancın 10,42 pound olmasından yola çıkarak, aylık asgari ücretin 1.500-1.700 pound arası olduğunu söylüyor. İki kişinin kazanacağı 3 bin pounddan yola çıkarak, ortalama harcamaları da sıralıyor.

Bu arada bu kazancın günde 8 saat çalışmayla 18-20 iş gününde olduğunu belirtelim.

Kiranın 750 pound seviyelerinde olduğunu, buna 200-250 pound da faturaların eklendiğini belirtiliyor.

Ev ve araba için ödenen vergilerin aylık 150-200 pound seviyesinde olduğu hesaplanırken, evin tüm detaylarıyla market masrafının ise aylık maximum 300 pound olması canımızı sıkıyor.

Arabanız olup vergi ödüyorsanız bir de yakıt masrafı bulunuyor ve onun da en fazla 200 pound tuttuğunu belirtiyor.

Aylık sabit giderin en üst banttan hesap edilmesiyle 1.700 pound harcama sonrası, 1.300 poundluk bir kısım kaldığında, bunun da telefon, bilgisayar hatta araba almak için dahi yetebileceğini belirtiyor.

Lüks koşullarda ekstrem zevklere sahip olmadığınız sürece, asgari ücretli birinin İngiltere'de yaşamasının sosyal olanaklar içermesi için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım.

Buyurun buradan izleyebilirsiniz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Vize Almanın Kolay Yolu Aranan Çalışan Olmak: Avrupa, "İşini Bilene" Kucak Açıyor
Türkiye'den Giden Bir Uzmanın Gözünden İngiltere'de Market ve Özel Okul Ücretleri
2012 Yılında Çekirdekli Kolalı Cipsli Alışverişi Görünce Fiyatlar Kafamızdan Duman Çıkardı
TÜİK'in Mayıs Enflasyonundaki Hesabında 'Gaz Sıfırlaması' Dikkat Çekti

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR
01.06.2023

kaderimizi sikelim

Pasif Kullanıcı
01.06.2023

yorum yazdım, uzuuuun uzun, bir sürü sitem dolu bir yorumdu ama baktım burada özeti var, sildim...

01.06.2023

Bakın kira çok pahalı yaklaşık 19bin güncel kurla trde 8k vaybe ekonomimiz harikulade akepeliler gibi güzelleme yapamadım vay aq hiç yeteneğim yok

01.06.2023

Ben Londrada yasiyorum. Aldigim burs 2k bandinda, kaldigim odaya 950 pound veriyorum market alisverisim aylik 160-180 bandinda. Her hafta iki kez somon yiyorum, et tuketiyorum. Marketlerde dunya lezzetlerine erisim kolay ve uygun fiyatli oldugundan asya mutfagindan degisik tarifler deniyorum. Geri kalan parayla da gayet guzel refah icinde geciniyorum. Bozulan telefonumun yerine maasimin yaklasik ucte biriyle kendime yeni iphone aldim. Son model degil elbet ama demek istedigim burda iyi yasayabilmek icin ayda 10k-20k kazanmaniza gerek yok. Arkadaslarimla Londra'da gezilmesi gereken restorantarda guzel yemekler yiyebiliyorum. Muzikaller izleyebiliyorum. Yakin sehirlere kafam estiginde trenle gidip bir deniz havasi alabiliyorum. Kucuk meblalarla da para kiymetli oldugu icin guzel bir yasam surduruyorum. Demek istedigim bu bir luks olmamali arkadaslar. Bunlar bizim haklarimiz. Ulkemiz icin gelecekte en iyisini diliyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (12)