İngiliz Korsanların El Koyduğu Gemilerden 300 Yıllık Mektuplar Çıktı

İngiliz denizcilerin, 18. yüzyılda el koyduğu İspanyol gemilerinden gün yüzüne çıkan mektuplar kamuoyu ile paylaşıldı. Mektuplarda, kadınların denize açılan eşlerini ‘neden cevap yazmıyorsun!’ diyerek sorguladığı yer alıyor.

İngiltere’ye bağlı denizciler tarafından, Jenkins'in Kulağı Savaşı (1739-1748) ve Avusturya Veraset Savaşı'nda (1740-1748) el koyulan toplam 130 geminin içinden çıkan mektuplar erişime açıldı.

Independet Türkçe’de yer alan habere göre; yazışmalar, Almanya'daki Oldenburg Üniversitesi ve Birleşik Krallık (BK) Ulusal Arşivi'nin ortak çalışmasıyla yürütülen Prize Papers adlı proje kapsamında ilk kez erişime açıldı. Mektuplarda, eşleri uzakta olan kadınların yaşadıkları zorlukları anlatılıyor.

İspanya'daki Seville şehrinde yaşayan Francisca Muñoz'un, Meksika'ya giden denizci eşi Miguel Atocha'ya yazdığı 22 Ocak 1747 tarihli mektupta şu ifadeler yer vermiş

Sana gönderdiğim 13 mektuba neden yanıt alamadığımı bilmek istiyorum. Acaba orada bir mektup bile yazacak kağıt, kalem ya da mürekkep yok mu?

Proje kapsamında, 20 farklı dilde yazılmış toplam 160 bin mektupla ilgili çalışma yapıldığı da ifade edildi.

Popüler İçerikler

Nükhet Duru'nun Kadınlara Yönelik "Tayt Bir Kıyafet Değildir" Çıkışı Ortalığı Fena Karıştırdı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
25.11.2023

Günümüzde kadınlar hiç çekilmez. Hemen ayrılırlar 2 msj yazıp vp verme bakalım kavga tartısma hatta bazı zırva kadınlarda ayrılık vs hersey olur. Neden 13 mektubuma hala cevap vermediğini bilmek istiyorum kagıt mürekkep kalem yok mu demis.. Ne kadar olgun ve agırbaslı kibar.. Bizde olsa tel mi kırıldı, müsait değil mi konusma internet paketi mi bitti öldün mü kaldın mı diye soran olmaz. Önyargılı fesat yaklasımla sözde aşktan bahsedip güven üzerine kurulu ilişki yasadıgını sanan asalak sürüsü.

25.11.2023

1700lü yıllara gitmek istitorum. Daha anlayıslı daha kibar. Telfnun salak sacma sosyal medyanın olmadığı, 2 tıklama için kendini ifşa etmeyen gvensiz karıların olmadıgı, daha sosyal ortam istitorum.. İnternet cıktı insanlar her pisliklerini kimin ne oldugunu ortaya cıkardı. Sonuc olarak güvensiz bir nesil meydana geldi..

Pasif Kullanıcı
25.11.2023

Şimdi ise saat başı tekmil bekleyenler var

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ