İncirlik Rusya'ya mı Açılıyor?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 'DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle iş birliği yaparız. Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ'a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı iş birliğini niye yapmayalım?' dedi. Çavuşoğlu'nun açıklamaları, İncirlik'in Rusya'ya açılabileceği şeklinde yorumlandı. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası bu konunun sorulması üzerine Çavuşoğlu, böyle bir ifadesinin olmadığını, koalisyonla iş birliğini örnek verdiğini ve Rusya ile iş birliği yapabileklerini söylediğini belirtti.

İncirlik, Arşiv

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldiği Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüşmesinin detayları sorulan Çavuşoğlu, görüşmenin ikili ve ekonomik ilişkilerle bölgesel konular bakımından son derece faydalı olduğunu belirtti.

Türkiye ile Rusya arasında 'ortak bakanlar kurulu' anlamına gelen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizmasının hazırlıklarını Lavrov'la birlikte yapacağını söyleyen Çavuşoğlu, kendisini Soçi'de ağırlayan meslekdaşını Antalya'ya davet ettiğini anlattı.

Çavuşoğlu, Soçi'de Rus Mevkidaşı Lavrov ile Görüştü

IŞİD'le mücadele konusunda Türkiye'nin Rusya ile iş birliğine hazır olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

'Rusya ile de aynı iş birliğini niye yapmayalım?'

'DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle iş birliği yaparız. Başında beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ'a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı iş birliğini niye yapmayalım? Çünkü bu terör örgütü hepimizin düşmanıdır ve bununla da mücadele etmemiz gerekiyor. O nedenle bu mekanizmaların tekrar hayata geçirilmesi bölge için de terörle mücadelemiz için de herhangi bir olumsuz vakanın yaşanamaması bakımından da son derece önemlidir. Bu konuda da Sergey Lavrov'un da söylediği gibi mutabık kaldık.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kremlin: 'Türkiye ile İncirlik'i konuşmadık'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova ve Ankara'nın İncirlik Üssü'nün kullanımıyla ilgili olarak resmi görüşme yapmadığını ifade etti.

'İncirlik üssünün Rusya'ya açılması konusunda Türkiye ile resmi görüşme henüz yapılmadı. Askeri makamlar arasında bu hususta resmi temas kurulup kurulmadığını bilmiyorum. Yanılmıyorsam, yok' diyen Peskov, üsle ilgili açıklamayı basından duyduklarını kaydetti.

Öte yandan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamasının şüphesiz önemli olduğunu da belirten Peskov, 'İlgili organlarımız, bunu siyasi ve askeri açıdan analiz edecek' diye konuştu.

Çavuşoğlu: Basın yanlış anladı

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bu konunun ve Kremlin'den gelen açıklamanın hatırlatılması üzerine Mevlüt Çavuşoğlu şu şekilde yanıt verdi:

'Benim böyle bir ifadem olmadı. Koalisyonla iş birliğini örnek verdik. DAEŞ'le mücadelede her türlü çalışmayı yaparız. Örnek olarak İncirlik'i verdik. Putin'e karşı DAEŞ'e karşı birlikte mücadele edelim sözünü hatırlattık. Rusya ile iş birliği yapabileceğimizi söyledik. Basın bunu yanlış anladı.'

Sputnik, Ajanslar

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
04.07.2016

İncirlik' i bi Uganda' ya açmadınız aq

04.07.2016

3 ay önce babalanıyordunuz rusyaya? indiririz öyle işte! , rusya yanlış yapıyor! , pyd nin arkasında rusya var! , rusya türkmenleri katlediyor yalanları filan noldu hani o işler? şimdi daha iyi vursun diye incirliği verecekesiniz.demekki neymiş rusya türkmenleri vurmuyormuş el nusrayı ışidi vuruyormuş. bu terörist örgütlerin içinde türkmen kürt arap ayrıca suriye dışından bir yığın milletten insan var.kökenine göre vurmuyor rusya, kökeninden bağımsız olarak yediği boka göre vuruyor. bu şu anlama geliyor -putin abi biz bi bok yedik, nolur sen büyüklük göster bizi affet.."

Pasif Kullanıcı
04.07.2016

rusya pkk ile iside karsi savasti, sonra pkk TUrkiyenin dibinden isidin elindeki topraklari alarak oraya bir Kurdistan devleti kurdu, simdi bunlar rusyaya incirlik ussunu aciyorlar. Kime ne desem billmiyorum artik amk, bi yandan ABD, Avrupa bi yandan Rusya herkes bizi enayi yerine koyuyor.

04.07.2016

sene 2011 şimdi googledan baksan bulursun pyd lideri salih müslim her hafta ankaraya istanbula geliyor tayyip ve davutoğlu tarafından karşılanıyordu.amerikanın maşası ve taşeronu akp salih müslime arap baharındaki son halka suriye ve esadın indirileceğini anlattılar.bu operasyona suıriye kürtlerinide dahil etmek istediklerini anlattılar.karşılığındada tıpkı ırakta kurulan kürdistan gibi bir kürdistan sözü verdiler fakat salih müslim tayyipe güvenmedi ve esada karşı ortak operasyon yapmadı.pyd akp güdümünde bir kürdistan istemedi.terörist ilan edilmesindeki neden budur.yoksa kürdistan istemesi değil.

TÜM YORUMLARI OKU (13)