İncil'de Adı Geçen 7 Kilisenin Tamamının Türkiye'de Olduğunu Biliyor muydunuz?

Ortamlarda havanıza hava katacak muhtemelen daha önce duymadığınız bir bilgi ile geldik. Hristiyanlığın kutsal kitabı olan İncil'in bir bölümünde yedi kiliseden bahsedildiğini ve bu yedi kilisenin de ülkemizde, Ege Bölgesi'nde olduğunu biliyor muydunuz?

Gelin detaylara bir bakalım.

Kaynak: Turkish Museums

Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil’de yedi tane kilisenin adı geçmektedir.

Turkish Musems adlı kaynaktan derlediğimiz bilgilere göre, İncil'in bir bölümünde St. John, Hz. İsa'nın ondan yedi kiliseye birer mektup göndermesini istediğini söyler. Ardından mektupların içeriğini de sıralar.

Hristiyanlıkta önemli bir yer teşkil eden bu kiliselerin tamamı ise Türkiye'de bulunur. Roma İmparatorluğu'na ait topraklara inşa edilen bu yedi kilise, 'Asya’nın Yedi Kilisesi' olarak anılır.

1. Efes Kilisesi - İzmir

İncil'de adı geçen St. John'un mezarının da Efes'de bulunduğu düşünülür. Efes, ayrıca Meryem Ana’nın Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra yaşadığı düşünülen yer olarak kabul edilir. Efe Ören Yeri'nde Meryem Ana'nın da evi bulunur.

2. Smyrna Kilisesi - İzmir

St. John'un yazdığı bir mektup, geçmişte önemli bir liman şehri olan Smyrna'ya gönderilir. Smyrna, günümüzde İzmir, sahip olduğu Yahudi nüfusuyla aslında Hristiyanlık açısından büyük rol oynar.

3. Bergama Kilisesi - İzmir

Günümüzde İzmir sınırları içerisinde yer alan Bergama, Roma İmparatorluğu’nun Asya eyaletine başkentlik yapmıştır. Bergama'ya gönderilen mektupta “yanlış öğretmenlerden kaçınmasının' tavsiye edildiği söylenir.

4. Thyatira Kilisesi - Manisa

Thyatira Kilisesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunur. Akhisar’da Thytira’nın Tepe Mezarlıkları’ndan kalıntılar da bulunur.

İnşa edildiği tarih tam olarak bilinmeyen ve sonradan camiye dönüştürülen Akhisar Ulu Cami'nin ise İncil’de sözü edilen kilise olduğuna dair bir düşünce var!

5. Sardes Kilisesi - Manisa

Sardes Kilisesi, Manisa'danın Salihli ilçesinde bulunur. Günümüze kadar ulaşan bu kilisenin bulunduğu şehir, Lidya'nın başkenti olarak tarihte karşımıza çıkar. 

Ancak bu şehrin zenginlikle ünlü olduğu, dini açıdan ise yetersiz olduğu belirtilmiştir!

6. Philadelphia Kilisesi - Manisa

Philadelphia Kilisesi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunur. İncil'de adı geçen kilise ve şehrin inancındaki kararlılığı ve sabrı nedeniyle övüldüğü belirtiliyor.

7. Laodikeia Kilisesi - Denizli

Laodikeia, Helenistik dönemde önemli bir kent olarak karşımıza çıkar. Hristiyanlığın kutsal merkezlerinden biri olarak tanınır. 

Kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan gizli bir kilisenin ise Hristiyanlığın serbest kalması ve kilisenin inşa edilmesinden önce insanların gizlice ibadet etmek için kullandığı düşünülebilir!

İlginizi Çekebilir

Antalya'da 2 Bin Yıl Sonra Gün Işığına Çıktı! Aspendos Antik Kenti’nde Heyecan Yaratan Tarihi Keşif!
Dünyaca Ünlü Ressamların Henüz Çocuk Yaşta Yaptığı Resimlere Bayılacaksınız
Geçmişten Günümüze Kadar Çok Değişmiş Bu 15 Yerin Fotoğrafı Sizi Adeta Büyüleyecek

Popüler İçerikler

Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
Emir Berke Zincidi'den Yıllar Sonra Gelen Öyle Bir Geçer Zaman Ki İtirafı!
Wanda Nara'nın Icardi'nin Mesajını İfşaladıktan Sonra L-Gante'yle Yaptığı Paylaşım Icardi Fanlarını Kızdırdı!
YORUMLAR
28.05.2024

Aaa olamaz hemen cami yapmalıyız

29.05.2024

tek anlamadigim olay da bu, neden ya neden? birakin kilise kalsin o da bir ibadethane degil mi? camiyi kiliseye cevirseler kiyameti koparirlar ama kendileri yapti mi dogru! musluman olmak herkese ve herseye hosgoruyle saygili olmak degil mi aslinda😊

28.05.2024

yaşadığımız ülkeye bak her yeri tarih her yeri kültür mirası taşın üstünü eksen ekin biter hayvancılık için mükemmel şu ülkenin dünyanın en refah en zengin ülkesi olması gerekirken yaşadığımız hayata bak sadece tarihiyle bile kalkınması gereken ülke ne hallerde

28.05.2024

boşuna hacı olmaya gelmiyorlar buralara..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ