İncil Bilinen Tarihten Önce mi Yazıldı?

İncil'in bazı bölümlerinin sanılandan daha önce yazılmış olabileceği ileri sürüldü. İsrailli matematikçiler ve arkeologlar, bazı temel Kitabı Mukaddes metinlerinin kimi bilginlerin sandığından daha eski tarihlerde kaleme alınmış olabileceğini ortaya koyan kanıtlar bulduklarını açıkladılar.

Kültür Servisi'nin habere göre Telaviv Üniversitesi’nden bir ekip, istihbarat örgütleri ve bankaların imzaları tetkik için kullandığı teknolojiye benzer bir elyazısı teknolojisi kullanarak, İÖ 600 dolaylarına tarihlenen bazı antik İbranice yazıtların en az altı farklı yazar tarafından kaleme alınmış olduğunu belirledi.

Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin dergisi Proceedings of the National Academy of Sciences’ta (PNAS) yayımlanan bulguların, biblik metinlerin ilk kez ne zaman derlenmeye başladığı konusundaki eski tartışmaya ışık tutabileceği belirtiliyor: Babillilerin İÖ 586’da Kudüs’ü kuşatarak yakıp yıkmasından ve sakinlerinin de Babil’e sürülmesinden önce mi, yoksa sonra mı?

Uygulamalı matematik dalı doktora öğrencileri, matematik profesörleri, arkeologlar ve bir fizikçiden oluşan ekip, İsrail’in güneyindeki Arad’da yer alan antik bir askeri kale çevresinde bulunan seramik parçalarındaki 16 yazıtı yüksek bir teknoloji kullanarak inceledi. 

Ortaya çıkan sonuçlar, o dönemde okuryazarlık düzeyinin yüksek olduğunu ortaya koydu. Okuryazarlık düzeyinin yüksek olmasının ise, o dönemde bazı biblik metinlerin çoktan kaleme alınmış olabileceği olasılığını güçlendirdiği belirtiliyor.

Bu incelemeye katılmamış olan İsrailli Kitabı Mukaddes bilgini Shmuel Ahituv da İÖ 586’dan önce antik Yahuda’da okuryazarlığın yaygın olduğu ve söz konusu biblik metinlerin Kudüs kuşatmasından önce yazıldığı kanısında.

Kültür Servisi

Popüler İçerikler

Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
13.04.2016

Ya bi kere İncil (Yeni Ahit) İbranice yazılmadı. Büyük olasılıkla Eski Ahit'i yani Tevrat'ı kastediyor. Çünkü Hristiyanlar önceki kitapları da kabul ediyorlar. Tevrat'ı Eski Ahit olarak İncil'in içine dahil ediyorlar. Haliyle İsa'dan önce yazılmış olması gayet normal. Çünkü o kitap Musa'ya gelmiş. Bir de bunu "İncil İsa'dan önce mi yazıldı" diye çok sansasyonelmiş gibi haber yapmışsın Onedio. Dünyadan haberin yok.

14.04.2016

HOLY BIBLE yi İNCİL diye çevirmiş ve bilen de bilmeyende ölümüne yorum atmış.

14.04.2016

Din uyuşturucudan başka birşey değildir...

İnanan insan için bir şey ifade etmez. Kitap ehli yek vücuttur. Onlara göre Adem ya da Adam peygamber, Mose peygamber, Abraham, David, Zachary, John filan hepsi peygamber. İsimleri dillere göre değişiklik gösteriyor sadece. O peygambere gelecekmiş, bir öncekine gelmiş derler. Kalıp uydururlar. Geçenlerde İngiltere'de 1300 yıllık kuran bulundu. Eğer bir ayeti bile farklı olsaydı derlerdi ki bu bir tefsir, orijinal kuran değil. Bunu gavurlar yazmıştır onlar değiştirmeye kalktı kesin ama değişmeyeceği için bugün gülüyoruz vs vs bahane bol hacım.

TÜM YORUMLARI OKU (12)