İnci Gibi Bembeyaz ve Sağlıklı Dişlere Sahip Olmak İstiyorsanız Asla Yapmamanız Gereken Davranışlar

Gülümse çekiyoruz...

1. Kahve, kırmızı şarap ve siyah çay gibi tannik asit içeren besinleri çok fazla tüketmemelisiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz içeceklerde bulunan tannik asit, dişlerinize yapışarak sararma yapmaya başlar. Böğürtlen, yaban mersini ve kiraz gibi meyveler; aynı zamanda domates, dondurma ve şeker gibi gıdalar da lekelenmeye ve sararmaya neden olabilir.

2. Yanlış veya çok sık diş fırçalama...

Dişlerinizi çok sert fırçalamanız, diş ve diş etinize zarar verebilir. Aynı zamanda hassasiyete de sebep olur. Dişlerin sağa sola doğru fırçalanması da yanlış bir harekettir. Yukarıdan aşağıya doğru daireler çizerek fırçalamak sizlere daha verimli sonuçlar verecektir. Bu süreçte en az 2 dakika boyunca dişlerinizi fırçaladığınızdan ve olabildiğince her noktaya ulaştığınızdan emin olun. Yemekten hemen sonra diş fırçalamak, bazı asitlerin daha derine işlemesine sebep olabilir. Fırçalama yaparken ağzınızda çalkaladığınız su, diş minerallerine zarar verir. Bu yüzden, dişlerinizi koruyan bu minerallerin gitmemesi için ağzınıza aldığınız suyu çalkalamayın. Ayrıca diş fırçanızı çok uzun süre kullanmadığınızdan da emin olun.

3. Bir şeyleri sökmek veya açmak için dişlerinizi kullanmak.

Dişlerinizle soda şişesi açmak veya kıyafet etiketi koparmak işinize geliyor olabilir fakat dişlerinizin kırılmasına veya taşlanmasına sebep olabileceği için bu tarz hareketlerin fazlasıyla zararlı olduğunu unutmayın.

4. Kötü alışkanlıklar...

Tırnaklarınızı kemirmek diş etlerinize zarar verir ve hatta dişlerinizin kırılmasına, kaymasına neden olabilir. Kalem, uç ve silgi gibi sert nesneleri ısırmak da dişlerinizi benzer şekilde etkiler.

5. Yanlış şekilde diş ipi kullanımı:

Diş ipi, yemek artıklarını diş aralarından çıkarmanıza ve diş eti hastalıklarından korunmanıza yardımcı olur. Fakat yanlış kullanımla birlikte dişlerinizde bulunan pislikler diş etleriniz ve dişlerinizin arasına girebilir. Başka bir hata ise; sanki diş ipini testereymişcesine sert bir şekilde hareket ettirerek diş etine zarar verebilecek davranışlarda bulunmaktır.

6. Sürekli abur cubur tüketmek...

Sürekli abur cubur tüketerek dişlerinize daha çok asit salgılanmasına sebep olursunuz ve bunun sonucunda dişlerinizde daha çabuk çürük oluşur.

7. Yanlış metotla veya çok sık diş beyazlatma...

Diş beyazlatmanın en güvenilir yolu bir dişçiye gitmektir fakat aldığınız diş beyazlatma ürünüyle tek başınıza bu işi yapmak istiyorsanız doğru ürünlerini kullandığınızdan emin olun. Aksi takdirde, diş hassasiyetiniz artabilir ve hatta diş etiniz yanabilir. Diş çürüğü veya diş eti hastalığınız varsa ilk önce mutlaka diş hekiminize danışmalısınız.

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
Fatih Altaylı'dan AK Partili Şebnem Bursalı'ya İğneleyici Yazı: "Istakoz Kuru Yenmez, Şarap Ne İçtiler Acaba?"