İmzası Var: Hurdacının Yıllar Önce Bulup Evinde Sakladığı Tablonun Pablo Picasso'ya Ait Olduğu İddia Edildi

1962 yılında İtalya'da bir hurdacının bulup evinde çerçeveletip yıllarca sakladığı tablonun Pablo Picasso'ya ait olduğu iddia edildi. Sanat tarihi uzmanları tablo üzerindeki imzaya kadar inceleyip bunun Picasso'ya ait olduğunu söylese de nihai kararı Picasso Vakfı verecek.

Kaynak: The Guardian

İtalya'da hurdacılıkla uğraşan Luigi Lo Rosso isimli bir adamın bulup evinde yıllarca sakladığı tablonun Pablo Picasso'ya ait olduğu ortaya çıktı.

1962 yılında bulduğu tabloyu Pompeii'ye götüren Rosso, çerçeveletip yıllarca evinde sakladı.

Fotoğrafçı ve ressam Dora Maar'ın bir portesi olduğu düşünülen portrenin sol üst köşesinde de Picasso'nun imzası bulunuyor. Rosso, aklaşık 50 senedir oturma odasında duran tablonun kime ait olduğunu bilmiyordu.

Sonrasında aile sanat ansiklopedilerinden birini incelemeye başladılar ve bu tablo hakkında daha fazla bilgi edinmeye karar verdiler.

Aile sonunda tanınmış bir sanat dedektifi olan Maurizio Seracini'nin de aralarında bulunduğu bir uzman ekibinden tavsiye istedi. Araştırmalardan sonra değeri 6 milyon euro olan tablonun Picasso'ya ait olduğu anlaşıldı.

Altieri verdiği demeçte "Tablodaki diğer incelemeler tamamlandıktan sonra, imzayı inceleme görevi bana verildi. Aylarca üzerinde çalıştım ve onu bazı orijinal eserleriyle karşılaştırdım. İmzanın ona ait olduğundan hiç şüphe yok. Sahte olduğunu gösteren hiçbir kanıt yoktu." ifadelerini kullandı.

Lo Rosso, şu anda hayatta olmasa da şu anda 60 yaşında olan oğlu Andrea, tablonun ardındaki sanatçıyı bulma arayışını sürdürdü. Picasso Vakfı'yla Málaga'da defalarca iletişime geçtiğini belirten Andrea, vakfın iddialarını incelemeye ilgi göstermediğini, onları asılsız bulduğunu söyledi. Nihai kararı bu vakıf verecek.

İlginizi çekebilir:

Adını Herkes Biliyor Ama Onu Gerçekten Tanıyan Pek Yok: Pablo Picasso Hakkında Daha Önce Duymadığınız 12 Gerçek
Picasso'yu Bile Kendisine Hayran Bırakmış Bir Efsane: Fikret Mualla
Kübizm’in Öncüsü Dahi Ressam Pablo Picasso’nun 15 Yaşından 92 Yaşına Kadar Çizdiği Portrelerin Evrimi

Popüler İçerikler

Ediz Ün İstifa Etti: CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün İstifasını İstemişti
Kadir Ezildi'nin Nişanlısı Gamze Türkmen'in Türbansız Halini İfşa Eden Söylemezsem Olmaz Ekibi Çok Kızdırdı
Cübbeli Ahmet’ten Al Haberi: “Platonik Aşıklar Şehit Olur”