İmza Topladılar: Öğrencisini Döven Öğretmene Velilerden Destek

Bolu'da Cumhuriyet İlkokulu'nda, tahtaya kaldırdığı 2'nci sınıf öğrencisinin kulağını çekip, tokat attığı anların görüntüleriyle haberlere konu olan ve hakkında idari soruşturma başlatılan öğretmene bazı veliler imza toplayarak destek verdi.

Sınıfta eğitim gören çocuklardan 20’sinin velisi, öğretmenin okulda eğitime devam etmesi talebiyle Bolu Valiliği’ne dilekçe verdi

Dilekçede 'Abartılarak farklı yerlere çekildi' denildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Çocuğum Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2/D sınıfında öğretmen G.Y.’den eğitim görmektedir. Son zamanlarda öğretmenimiz G.Y. hakkında basın ve sosyal medyada çıkan haberlerin abartılarak farklı yerlere çekildiğini üzülerek görmekteyim. Ancak ben öğretmenimizin gerek çocuğuma verdiği eğitimden, gerekse sınıf içerisindeki davranışlarından memnunum. Gereğini saygılarımla arz ederim.'

Aile "Öğretmen özür diledi, aramızda hallettik" demiş.

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Bolu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü çocuğun babası H.E.'yi ifade vermesi için davet etti. 

Baba H.E.'nin, öğretmen ile görüştüğünü, öğretmenin özür dilediğini ve olayı aralarında hallettiklerini söylediği aktarılıyor. 

İfade için çağrılan G.Y. ise olay nedeniyle çok üzgün olduğunu ve bir anlık boşlukta meydana geldiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Sorduğu Soruyu Bilemediği İçin Öğrencisinin Kulağını Çekerek Tokatlayan Öğretmen!

Cumhuriyet İlkokulu'nda sınıf öğretmeni G.Y., geçen hafta 2'nci sınıfa ders verdiği sırada bir öğrenciyi tahtaya kaldırmıştı.

Çocuğu darp edildiği anlar, sınıfta misafir olarak bulunan öğretmenin eski bir öğrencisi tarafından kaydedilmişti. 🎥

Görüntülerin medyaya yansıması ardından G.Y. hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

Popüler İçerikler

Giresun’da 1 Mayıs: Belediye Başkanı İşçilerle Çöp Topladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
16.05.2019

Yazık.Düşünsene böyle rencide ediliyorsun sınıfta ve en çok güvendiğin ailen "Biz okeyiz problem yok" diyor...

16.05.2019

Aynen. Sosyal anksiyete starter pack.

16.05.2019

"Ben öğretmenimden dayak yedim travma falan geçirmedim." diyenlerin büyük ihtimalle bilinçaltının ne olduğundan haberi bile yoktur.Ben kendimi bildim bileli ilgiliyimdir psikolojiye,çocuklara şiddet gerektiğinde(!) uygulanmalı diyenler neye dayanarak bunu söylüyor? rica etsem bilimsel kaynak varsa atabilir misiniz okumak isterim...Ucuz etin yahnisi yavan olur,siz o çocuğa o gün vurursunuz susar ama ileride daha büyük sıkıntılar çıkar.

Pasif Kullanıcı
16.05.2019

Bende psikolojiyi bir dönem çok kurcaladım,hatta daha da ilerisine gittiğim durumlar olmuştur.Ama işin ironik tarafı şu.Çoğu filozof ve bilim insanı,çocuklara iyi davranılması gerekir derken,çocuklar üzerinde deney yapıyorlarsa bu bana fazla ironik geliyor.Kuramcıların bir çoğu da malesef denek olarak kullandıkları çocukların bilinç altlarını mahfettiler.İşin daha da ironik tarafına gelir isek, bilim için çocuğa eziyet iyi iken,disipline edebilmek için çocuğa atılan dayak kötü.Disipline etmenin bir çok yöntemi var evet,dayak çare değil.Ama her yöntem her insanda uygulansa idi,dünya güllük gülüstanlık bir yer olurdu.

16.05.2019

Bana ilköğretimde matematik öğretmenim tokat atmıştı sınıfın ortasında, tokat atmasından değilde arkadaşlarımın önünde atmasından çok etkilenmiştim hala hatırlarım.Sandığınız kadar basit değil o işler.Öğretmenlere temel psikoloji dersleri verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (104)