Sosyal medyada çokça paylaşılan görüntüler hayvanseverlerin tepkisine neden olurken, change. org sitesinde aslanın kurtarılması için imza kampanyası başlatılmıştı.
Bu gelişmelerin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı ekipler kafeye giderek inceleme başlatmış ve yapılan incelemeler neticesinde kafenin ‘hayvanat bahçesi ve rehabilitasyon merkezi’ ruhsatına sahip olduğu tespit edilmişti.
Aslanın yanı sıra timsah, papağan, at gibi çok sayıda hayvanın bulunduğu kafenin sahibi Cengiz Şıkoğlu, hayvan severlerden gelen eleştirilere yanıt vermişti. Kafenin yasal bir hayvanat bahçesi olduğunu ancak kendisinin hayvanat bahçesine taraftar olmadığı için burasını rehabilitasyon merkezi olarak kullandığını söyleyen Şıkoğlu, 'Yani hayvanat bahçesinde, doğada yaşayamayacak, bakımları zor olan hayvanları kendi bütçemle, kendi harcadığım paralarla onları tedavi ettiriyorum' demişti.
Hayvanlar için ayda iki yüz bin dolar masraf yaptığını öne süren Şıkoğlu, sosyal medyadan gelen eleştirilere de tepki göstermişti:
“Sosyal medyada üç beş tane kendini bilmezin yazdıklarıyla da bu iş olmaz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. İlk önce bir araştırın. Bir şeyi yazarken paylaşırken bakın öğrenin. Devletin kurumları bu konu hakkında ne diyorsa ben onu yaparım. Hayvanat bahçesi ruhsatı almak Türkiye’deki alınması en zor ruhsatlardan biri. Ben bu ruhsatı almışım zaten. Devlet bana ne söylediyse onu yaparak almışım.'
Beykoz'da hayvanların sergilendiği kafe ile ilgili bugün yeni bir gelişme yaşandı. Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, Twittter hesabından yaptığı paylaşımda, kafenin hayvanat bahçesi ruhsatının İstanbul Valiliği tarafından iptal edildiğini duyurdu.
"Hayvanat bahçesinde ve doğada yaşamayacak hayvanları tedavi ediyoruz" e madem niye sergiliyorsunuz hayvanları? Bizi hastanede vitrine mi koyuyorlar?
Nargileci kıroların gözü yaşlı...
bütün nargile cafelerin iznini iptal edilse ya .