İmkansızlıklardan Doğdu: Öğrencileri Görerek Öğrensin Diye Sınıfı Müze Yaptı

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde koşulların yetersizliği nedeniyle öğrencileri müzeye götürme olanağı bulamayan Sarıgöl Dindarlı Ahmet Yoldaş Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Başak Tapcı, sınıflardan birini müze haline getirdi. Öğretmen Tapcı, müzede 352 parça ürün ve belge sergilediklerini söyledi.

Öğrencilerin derste öğrendiklerini somutlaştırmalarını ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak için müze gezmeleri gerektiğini belirten Başak Tapcı, koşulların yetersizliği nedeniyle bunu yapamadıklarını anlattı.

"Öğrencilerimizi müzeye götüremediğimiz için müzeyi onların ayağına getirdik"

Onların geçmiş ile bugün arasında bağ kurmalarını ve kültürel miras duyarlılığını kazanmalarını istediğini söyleyen Tapcı, 'Çocuklarımızı müzeye götürme olanağımız olmadığı için müzeyi onların ayağına getirmeyi seçtik. Öğrencilerimin de yoğun desteği ve tarihi bilince sahip olması beni çok mutlu etti. Sınıflardan birini müze yaptık. Öğretmen ve öğrenciler çevrelerinde buldukları eski antika değerindeki malzemeler ile, hamur tahtaları, eski para, yama ve kandilleri okulumuza bağışladı. Müzemizde 352 parça tarihi ürün ve belge sergiliyoruz' dedi.

"Tarih ve kültüre sahip çıkan nesiler yetiştirmek istiyoruz"

Okul Müdürü Ahmet Balamutcu, tarih ve kültüre sahip çıkan bir nesil yetiştirmeyi istediklerini belirterek 'Müzeleri göremeyen öğrencileri düşünerek okulda müze kurmayı planladık. Müzemizi tüm öğrencilerimiz ve veliler her zaman gezme imkanı bulacak' dedi.

Biz de Başak öğretmeni bu girişiminden dolayı tebrik ediyor ve örnek olmasını temenni ediyoruz 👏 👏

Popüler İçerikler

Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
12.10.2017

Bu çok güzel olmuş işte. İmkansız şartlar olsa da yaratıcılık ve zeka var.

13.10.2017

yeni birşey yaratmanın heyecanını yaşamaları onlar için çok güzel bir his. bence bu çok güzel bir başarı önemli olan müze görmek değil. olmayanı yaratmak. ben bu yaşımda ihtiyacım olan programı yazınca bile heyecanlanıp mutlu oluyorum.

13.10.2017

3 dallama kızgın surat ifadesiyla değerlendirme yapmıs.kim bu halk dusmanları acaba

Pasif Kullanıcı
13.10.2017

Küçük veletlerdir, takmayın boşverin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ