IMF Raporu: Türkiye, Pandemide Halkına En Az Destek Veren Ülkeler Arasında

IMF’nin yayınladığı son raporda, ülkelerin GSYH’lerine göre pandemi destek ve harcamalarının oranları da yayımlandı. Türkiye, yüzde 1,9 oran ile en az yardımı yapan ülkeler arasında.

IMF, son yayınladığı raporda dünya çapında ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hasılalarında pandemi harcamalarının oranlarını gösteren bir rapor yayınladı. Raporda, Ocak 2020’den Mart 2021’e kadar hükümetlerin duyurduğu ekonomik ve sağlık yatırımları, harcamaları ve yardımları baz alınarak, hangi ülkenin halkına ne oranda destek verdiğini gösteriyor.

Türkiye'de destek sıfıra yakın

Raporda yapılan haritalandırmada, ülkelerin GSYH bütçelerine göre harcama oranları, %10+, %7,5-10, %5-10, %2,5-5 ve %2,5 altı olarak sıralanmış. Türkiye, en düşük destek veren %2,5 grubuna giriyor. Burada dahi, yüzde 1,5 orana sahip olarak, destek harcamaları yapan ülkeler arasında en alt sıralarda yer alıyor. Bu oranla Türkiye, girdiği gelişmekte olan ülkeler sıralamasının çok altında, az gelişmiş ekonomiler sıralamasındaki ülkelerle yarışıyor.

Halka değil, şirketlere destek

Benzer ekonomik çaptaki ülkelerin aksine, ülke ekonomilerinin, likidite, garanti desteği oranlarında ise Türkiye başı çekiyor. GSYH’nin yüzde 6,4’ü kadar garanti sağlayan Türkiye’de, sağlık sektörüne ayrılan oran %0,3, yurttaşa sağlanan destek ise %0,4

Listede Lüksemburg %27 ile başı çekerken, onu %25 ile ABD ve %19 ile Yeni Zelanda izliyor.

Mansur Yavaş Ankara'da 100 Milyon TL'lik Destek Paketi Açıkladı: 113 Bin Aile ve 18 Bin 500 Esnafa Nakit Ödeme
Kazıdıkça Çıkıyor: Vebitcoin CEO'su İlker Baş'ın Vergi Dolandırıcılığı da Ortaya Çıktı
Gerçek Yıllar Sonra Ortaya Çıktı! 5 Yaşında Ölen Kızın Katili Yengesiymiş

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
27.04.2021

Afrika ülkeleriyle aynı seviyedeyiz sonunda. Şu tabloyu bence butun muhalefet partileri afiş yaptırmalı. Bu zamana kadar yaptırdıkları afişler hep çöptü. Bu en azından çok çarpıcı bir gerçeği gözler önüne seriyor. Ama umrumda değil, bunlara tapanlar, her şeye rağmen evet ama yetmez diyenler düşünsünler.

27.04.2021

Al bu raporu götür Bayburt, Yozgat hatta Gaziantep'e, Şanlurfa'ya , Malatya'ya, Kütahya'ya bakıp bakıp IMF görünce hain derler, dış güçler derler hatta çıtayı yükselttim bak sonunda F var FETÖCÜ bunlar derler. Sonra 10 senelik atlet ve donundan yaptığı mendille terini silerek yoluna devam eder.

27.04.2021

@resho çok doğru tek eksiğin ülkenin yarısından fazlası böyle der. 1000 TL neyinize yetmiyor diyeni gördüm. Düşündükçe geriliyorum. İnsanlar ısrarla görmüyor.

27.04.2021

5. Dünya ülkesi haline geldik... .... 🤪😡😠

TÜM YORUMLARI OKU (11)