IMDb Top250 Listesinde Yer Almamasına Anlam Veremediğimiz 34 Önemli Film

IMDb'nin en iyiler listesinde fazla abartılmış o kadar çok film var ki insan ister istemez çok daha iyi filmlerin liste dışı kalmasına anlam veremiyor. Bu filmler belki o listede değil ama yine de gönüllerin şampiyonları. Hala izlemedikleriniz varsa izleme listenizin en başında bir an önce yer almalı.

Özet alıntıları: beyazperde

34. Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikastı / The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)

IMDb: 7.5

Film, Jesse James’in kendisini idol olarak gören on dokuz yaşındaki Robert Ford ile karşılaması ile birlikte gelen günlerini anlatır. 1881 yılıdır. Jesse James bir soygunun peşindedir ve aynı zamanda da onu ele geçirmenin sonucunda bu işte para kazanacak olanlara karşı savaş açmıştır. Ancak kime güvenmesi gerektiği konusu aslında bir muammadır.

33. Savaş Tanrısı / Lord of War (2005)

IMDb: 7.6

Film, Yuri Orlov’un hem yükselişini hem de inişini anlatıyor. Ailesi ile birlikte henüz küçük bir çocukken Amerika’ya göç ederler. Bir gün hesapta olmayan şeyler yaşanır ve Yuri’nin hayatı tamamen değişir. Dünyaca bilinen bir silah taciri olarak büyük ordulara ve diktatörlere silah pazarlamakla sürdürür yaşamını.

32. Kapıdaki Düşman / Enemy at the Gates (2001)

IMDb: 7.6

Stalingrad, İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı dehşetiyle kuşatılmıştır. Savaşın acılarıyla yoğrulup ölmekte olan bir mezarlık haline gelen şehrin sokaklarında ölüm dolaşmaktadır. İki karşı safta olan iki keskin nişancı, savaşın ortasında kendi kişisel ego savaşlarına başlamanın eşiğindedirler. Rus keskin nişancı, savaştaki müthiş atılımları sayesinde artık kahraman olarak anılmaktadır. Stalingrad, kan içerisinde boğulurken karşı karşıya gelen iki amansız savaşçı, savaşa kendi açılarından bakmaya başlayacaklardır.

31. 21 Gram / 21 Grams (2003)

IMDb: 7.7

Film, adına “rastlantı” diyerek, büyüsü karşısındaki yetersizliğimizi kolladığımız evrensel bir güç aracılığı ile üç kişinin, yollarını kesiştiren bir trafik kazasını konu alıyor. Paul Rivers, eşini seven ve hayatta kalmak için kalp nakline bel bağlamış, ağır hasta bir matematik profesörüdür. Christina Peck, bir zamanlar uyuşturucuyu da çare arayışlarına dâhil ettiği mutsuzluğunu ardında bırakmış, iki kız çocuk annesi bir ev kadınıdır. Jack Jordan ise türlü kirli işlere bulaşmış, sonrasında eşi ve çocuklarına sahip çıkarak, mutluluğu dini inanışta bulmuş, eski bir sabıkalıdır.

30. Makinist / The Machinist (2004)

IMDb: 7.7

Bir yıldır uykusuzluk hastalığı çeken Trevor, bir fabrikada işçi olarak çalışmaktadır. Dinlenememekten ötürü vücudu bitik bir haldedir. Öte yandan işi dikkat gerektirir ve en ufak bir hatanın bedeli ağır olacaktır. Trevor ise her şeye çok zor konsantre olmaktadır. Trevor, kendisine bir takım notlar bırakmaya ve giderek azalan kilosunu sarı kağıtlara yazıp dairesine asmaya çok meraklıdır. Hayatında duygusal olarak bir şeyler yaşadığı fahişe Stevie ile bir yandan da tutku duyduğu Maria vardır. İş arkadaşları kendisine, bu gözle görünür kilo kaybı ve bedensel çöküşün arkasında ne olduğunu bilmemekten ötürü güven duymazlar.

29. Titanik / Titanic (1997)

IMDb: 7.7

'Düşler Gemisi' nin yolcuları arasında Avrupa`da birkaç yıl geçirdikten sonra Amerika'ya dönmekte olan Jack adlı genç bir ressam ile nişanlısı ve annesiyle Philadelphia`ya giden Rose adlı genç bir kız da vardır. İki genç, şans eseri tanışacak, aralarındaki sınıf farkına aldırmaksızın birbirlerine yakınlaşacaktır. Bu arada doğa insanoğlunun günden güne artan kibirine bir nokta koymayı planlamaktadır. Yola çıkılmasından dört buçuk gün sonra, 10 Nisan 1912'de, Titanic buz dağına çarpacaktır.

28. Kelebek Etkisi / The Butterfly Effect (2004)

IMDb: 7.7

Yıl 2002... Evan Treborn, özellikle yoğun strese yaşadığı anlarda baygınlık geçirmektedir. Bunun nedeni ise karanlık geçmişidir... Treborn çocukluğunda cinsel tacizlere maruz kalmış ve kuvvetli psikolojik travmalar yaşamıştır. Treborn tesadüf eseri zamanda yolculuk yapıp geçmişe dönebildiğini fark eder ve geçmişinin bu bölümlerini silmek için uğraşmaya başlar. Çocukluğuna geri dönmeyi başaran genç adam geçmişini yeniden kurgulamaya başlar.

27. Yeni Hayat / Cast Away (2000)

IMDb: 7.7

Kargo şirketinde sistem analist uzmanı olan Chuck Noland, şirketiyle ilgili sorunları çözmek için dünya genelinde seyahatler yapmaktadır. Noland, Noel gecesi sırasında aldığı bir telefonda bir işi çözümlemek için Malezya'ya gitmesi gerektiğini öğrenir. Yola çıkan adam Güney Pasifik'te uçtuğu sırada uçak bilinmeyen bir sebeple düşer. Bilincini kaybeden Noland uyandığında kendini ıssız bir adada tek başına bulur. Modern dünyanın nimetleriyle yaşamını sürdürmüş olan çaresiz adam bu adada ne kadar ayakta kalabilecektir?

26. Alkatraz Kuşçusu / Birdman of Alcatraz (1962)

IMDb: 7.8

Robert Stroud ömür boyu hapse mahkum edilir. Bir gün kaldığı hücreye yaralı bir kuş gelir ve onu tedavi eder. Zamanla kuşlar konusunda uzmanlaşan Stroud, artık kuşlar konusunda bir eksper olmuştur. Hapishanede zor şartlarda yaşayan Stroud, kuşlara daha fazla ilgi göstermeye başlar.

25. Geleceğe Dönüş 2 / Back to the Future Part II (1989)

IMDb: 7.8

Marty ile çılgın bilim adamı dostu Dr. Brown için bir kez daha zaman makinesine çevirdikleri DeLorean’a başvurma zamanı. Marty bu kez 2015’e gidip henüz doğmamış çocuğuna yardım etmek zorunda kalacak. Elbette bunu yaparken ortalığı karıştırıp zamanın dokusuna ve düzenine zarar verecek. Dostumuz, yol açtığı sorunları çözmek için yeniden geçmişe, sonra da geleceğe gidip gelecek. 50’lere döndüğünde, ilk serüvendeki sahnelerin bazılarını yeniden yaşama fırsatı bulacak ama bu kez başka birinin gözünden!

24. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi / The Curious Case of Benjamin Button (2008)

IMDb: 7.8

Katrina Kasırgası’nın New Orleans’ı vurduğu gün ölüm döşeğindeki Daisy Williams hastane odasındaki yatağındadır. Yanında kızı Caroline vardır. Daisy, kızından ömürlük dostu Benjamin Button’ın günlüğünü yüksek sesle okumasını ister. Benjamin’in sıra dışı bir yaşam öyküsü vardır. Birinci Dünya Savaşı sırasında saatçilik yapan bir adam oğlunu savaşta kaybeder. Kör olan saatçi, tren istasyonu için imal ettiği bir saatin geriye doğru işlemesini sağlar. Hayalindeki şey, bu yolla gidenlerin bir ihtimal geri dönmelerini sağlamaktır. Ancak saat mucize yaratır. Savaşın sona erdiği gün dünyaya gelen Benjamin Button, hayatını tersten yaşamaya başlar.

23. Güneş İmparatorluğu / Empire of the Sun (1987)

IMDb: 7.8

Jim Graham, ailesiyle birlikte Şangay’da iyi koşullarda bir yaşam sürmektedir. Fakat İkinci Dünya Savaşı’nın bütün dünyayı saran ateşinden Şangay da kurtulamaz ve Japonya tarafından işgal edilir. İşgal sonucu değişen bütün hayatlar gibi, Jim ve ailesi için de her şey alt üst olur. Anne ve babasından koparılarak Japonya’daki bir toplama kampına götürülen Jim, sahip olduğu müthiş hayal gücüyle yaşadığı korkunç ortamı, bir maceranın parçası haline getirmeye çalışır ama koşulların sertliği, Jim’in hayal gücünün bile başa çıkamayacağı kadar keskindir.

22. Uyanışlar / Awakenings (1990)

IMDb: 7.8

Nörolog Malcolm Sayer, yeni çalışmaya başladığı bir hastanede daha önce görmediği tarzda bir hastalığa sahip bir grup hastayla karşılaşır. Bu insanlar uzun yıllardır hareket etmeden yatağa bağlı bir şekilde uyku modundadırlar. Doktor Malcolm bir konferans esnasında tanıtılan bir ilacın bu hastalığı da iyileştirebileceğini düşünür ve bu hastalar üzerinde uygulamaya başlar. Uyandırılıp hayata dönen ilk hasta Leonard Lowe olur.

21. Sol Ayağım / My Left Foot: The Story of Christy Brown (1989)

IMDb: 7.9

Christy Brown, beyin felçli olarak dünyaya gelir ve hiçbir zaman hareketlerini kontrol altında tutamaz. Ayrıca tüm yaşamı tekerlekli sandalyede geçer. Bir gün sol ayağının bu felçten etkilenmediğini keşfeder ve onunla hayata bambaşka bir biçimde tutunur. Bu onun için bir şanstır. Üzerinde çalışmaya başlar ve bu yolla kendi ruhunda saklı yeteneği açığa çıkartır.

20. Çarpışma / Crash (2004)

IMDb: 7.9

Bir ev kadını ve uyuşturucu bağımlısı kocası. Birbirine aşık iki polis dedektifi. Afrika-Amerikalı bir yönetmen ve karısı. Meksikalı bir çilingir. İki araba hırsızı. Orta yaşlı Koreli bir çift ve çaylak bir polis. Los Angeles'ın günlük monotonluğunda birbirinden habersiz yaşayan sıradan insanlar. 36 saat içinde hepsi birbirleriyle tanışırlar. Bu birbirinden farklı hayatları nasıl bir öykü bir araya getirir?

19. Son Umut / Children of Men (2006)

IMDb: 7.9

Dünyanın en genç insanı 18 yaşındayken henüz ölmüştür ve insanlık, neslinin tükenme olasılığı ile karşı karşıyadır. 2027 yılı itibari ile hiçbir şekilde anlam verilemeyen olaylara sahne olmaktadır dünya. Artık üremek diye bir şey gerçekleşmemektedir. Bu durum siyasi açıdan da tüm dengeleri sarsarken bir grup insan, var oluşlarını akışa teslim etmiş, bir diğer grup ise olanları değiştirmenin başkaldırısında mücadeleye soyunmuşlardır.

18. Bay Hiçkimse / Mr. Nobody (2009)

IMDb: 7.9

Bay Hiçkimse, 2092 yılında dünyada kalmış son ölümlü olan 117 yaşındaki Némo adlı bir adam. Ölüm döşeğindeki Némo genç bir çocukken bir peronda durduğunu hatırlar. Tren kalkmak üzeredir. Annesiyle birlikte mi gitmeli, yoksa babasıyla mı kalmalıdır? Bu karar, sonsuz sayıda olasılığı doğuracaktır...

17. Umudunu Kaybetme / The Pursuit of Happyness (2006)

IMDb: 7.9

İyi bir baba olan Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi açıdan sarsıntıda olan ve aynı zamanda iyi bir eş olan bir adamdır. Ancak ne yazık ki eşi sıkıntılara daha fazla katlanamayacağına karar vererek onu terk eder. Christopher adındaki oğulları da babasının yanında kalır. Karısının terk edişi de yetmezmiş gibi bir de ev sahibi dışarı atar baba-oğulu. Sokaklarda kalıp tuvaletlerde, düşkünler evinde çalışarak ayakta durmaya çalışır. Oğlunun sevgisi bu mücadeleci baba için her şeydir. Ve sevgiye eklenen bir var olma savaşı hiç şüphesiz vakti geldiğinde en mükemmel kapıları açacaktır.

16. Cennet Yolcuları / Knockin' on Heaven's Door (1997)

IMDb: 8.0

Martin ve Rudi, kendilerini hayatın akışına kaptırmış iki genç insandır. Bir gün kanser olduklarını öğrenirler. İşin kötü tarafı hastalık ilerlemiştir ve işin içinden çıkılmaz bir boyut kazanmıştır. Sürecekleri hayata dair bir umutları kalmayan ikili, kalan günlerin tadını çıkarmak üzere bir yolculuğa çıkmaya karar verirler.

15. Dönüş / Vozvrashchenie (2003)

IMDb: 8.0

İki Rus kardeş Vanya ve Andrey’in babaları, on iki yıl süren bir ayrılığın ardından ansızın çıkagelir. Çocuklar, bu süreçte birbirleri ile oldukça sıkı bir bağ kurmuşlardır. Bu sebepten de aslında civardaki diğer çocuklarla araları pek iyi değildir. Babaları geldiğinde çocuklarını bir tatile götürmek ister. Annelerinin izni ile babalarına hasret kalmış olan kardeşler, bu tatile gitmeye hazırdırlar. Ancak bunca zaman sonra ortaya çıkan bir baba figürü, çocukların hayalindekinden farklılıklar gösterir.

14. Kadın Kokusu / Scent of a Woman (1992)

IMDb: 8.0

Bir kolej öğrencisi olan Charlie, paraya ihtiyacı olduğundan görme engelli bir adama yardımcılık yapmaya razı olur ama iş umduğu kadar basit olmayacaktır. Çünkü Emekli Albay Frank Slate’in haftasonu için çok özel bir planı vardır. Bu plana yolculuk, kadınlar, iyi bir yemek, birinci kalite şarap, tango, limuzin ve ne yazık ki bir de 45’lik dahildir. İşin kötüsü, bunları yaparken Charlie’yi yanından ayırmaya da hiç niyeti yoktur.

13. Kanlı Elmas / Blood Diamond (2006)

IMDb: 8.0

Bambaşka hayatlardan gelen, vaktiyle orduda görev yapmış Danny Archer ile uzun zaman önce ait olduğu yerden kopartılarak elmas madenlerinde işe koyulmuş Solomon Vandy. Herkesin gözdesi, büyüleyici bir elmasın varlığı nedeni ile yolları kesişir. Her ikisi de elmasın peşi sıra gazeteci Maddy Bowen ile beraber yola çıktıklarında hayatlarına dair değerli birer fırsatı da yakalamışlardır.

12. Gizemli Nehir / Mystic River (2003)

IMDb: 8.0

Jimmy, Sean ve Dave isimli üç küçük çocuk caddede hokey oynadıkları sırada polis görünümündeki kişiler tarafından oyunu bırakmaları için uyarılırlar. Bu sert görünümlü adamlar Dave'i arabalarına alıp küçük çocuğa günlerce cinsel tacizde bulunurlar. Bu olayın üzerinden 25 yıl geçmiştir. Küçük çocuklar artık büyümüş, bu süreçte de görüşmemişlerdir. Jimmy'nin esrarengiz bir şekilde hayatını kaybeden kızı, eski dostları tekrardan bir araya getirir. Artık bir polis olan Sean cinayetin ardında yatan gizemleri çözerek çocukluk arkadaşına yardım etmeye karar verir. Ancak bu cinayetteki esrar perdesi, arkadaşlıklarının ilk yıllarına kadar uzanan bir dizi gizemi doğuracaktır.

11. Dokunulmazlar / The Untouchables (1987)

IMDb: 8.0

Eliot Ness, suç oranının arttığı ve polis teşkilatının günden güne kötüye gittiği bir dönemde Chicago'ya atanan bir federal ajandır. Ness'e verilen görev mafya elebaşı Al Capone'u etkisiz hale getirmektir. Fakat Capone şehirdeki gücü o kadar yüksektir ki başlangıçta kimse Ness'in başarılı olabileceğini düşünmez.

10. Kelebek ve Dalgıç / Le scaphandre et le papillon (2007)

IMDb: 8.0

Jean-Dominique Bauby, üç hafta süren koma halinden sonra gözlerini açmıştır. Bu mucizevi uyanış doktorlar tarafından şaşkınlıkla karşılanır çünkü Bauby fiziksel olarak hiçbir eylemi yerine getiremiyorken beyin bölgesinde hiçbir sorun çıkmaz ve izleyici bu andan itibaren Bauby'nin iç sesiyle olaylara tanıklık etmeye başlar. Tek kontrol edebildiği organı sol göz kapağı olan adam bir mucizeye daha imza atarak insanlarla göz hareketiyle anlaşmaya, dahası hayat hikayesini anlatacağı kitabını yazmaya başlar.

9. Kelebek / Papillon (1973)

IMDb: 8.0

Daha önce küçük bir suçtan hüküm giyen ‘Kelebek’ lakaplı Henri Charriére, haksız yere cinayet suçuyla suçlanmaktadır. Masumiyetini kanıtlayamayan Kelebek, Fransa’nın kötü ünüyle tanınmış Şeytan Adası’ndaki yüksek güvenlikli hapishaneye gönderilir. Bu hapishane mahkumlara uyguladığı insanlık dışı muamelerle ünlüdür. Yolculuk esnasında tanıştığı Louis Dega isimli bir mahkumla Kelebek arasında zamanla sadakate dayalı içten bir dostluk geliştirecektir.

8. Kardeşler Savaşı / Taegukgi hwinalrimyeo (2004)

IMDb: 8.1

Kore Savaşı’ndan yıllar sonra, savaş alanda yapılan bir kazı Jin Tae Lee'yi geçmişe götürür. Kazıdan çıkan bazı eşyalarla savaş sırasında kaybolan ağabeyinden bir ize ulaşabileceğini uman Jin Tae sayesinde 1950-53 yıllarında iki ülke arasında patlak veren savaşa tanık oluruz.

7. 1900 Efsanesi / La leggenda del pianista sull'oceano (1998)

IMDb: 8.1

Hayatı çalıştığı transatlantikte geçen Danny Boodman, bir gece kimin tarafından bırakıldığı belli olmayan bir kutu bulur. Kutunun içerisindeki şey ise şaşkınlığını bin kat daha artırır. Kutunun içerisindeki şey yeni doğmuş bir bebekten başkası değildir. Çaresizce bebeği odasına götüren Boodman, bebeğe karşı büyük bir bağlılık geliştirir. Ona Novecento ismini verecek ve son nefesine dek odasında tek başına büyütecektir. Novecento ise babası Boodman bir kaza sonrası hayatını kaybedene dek bu mabetten çıkmayacaktır. O gün odasında çalmaya başladığı piyano, tüm gemiyi şaşkınlığa sürükleyecek, yakın zamanda herkesi kendine hayran bırakacaktır.

6. JFK (1991)

IMDb: 8.0

Amerikan başkanı Kennedy'nin tartışmalı suikasti ardında onlarca sanık ve komplo teorisi bırakır. Onlarca hikaye yaratılır ve gerçek bir türlü açığa çıkamaz. Mahkemenin vardığı sonuca ikna olmayan bölge savcısı Jim Garrison, olayın ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlıdır.

5. Yağmur Adam / Rain Man (1988)

IMDb: 8.0

Bir ithal araba satıcısı olan Charlie, başkalarının düşüncelerine saygı duymayan bencil ve fırlama bir şehir çocuğudur. Babasının öldüğünü haber alan Charlie, cenazesine gittiğinde, babasının 49 model bir Buick Roadmaster hariç tüm mirasını bir vakfa bıraktığını öğrenir. Kendi hakkı olduğunu düşündüğü bu paradan bir pay alabilmek için bu vakfı ziyaret eden Charlie, buranın engellilerle ilgilenen bir kurum olduğunu öğrenir.

4. Büyük Balık / Big Fish (2003)

IMDb: 8.0

William Bloom, babası kanser nedeniyle ölüm döşeğinde olduğu için aile evine geri döner. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için efsanevi bir kişiliği olan adamın gençliğinde yaşadıklarına dair öyküler toplamaya başlar. Babasının yaşadıklarına dair efsaneler ve mitler, bir puzzle’ın parçaları gibi yerine oturacak ve anlaşılması güç olan adamın yaşamını zaferleriyle ve zaaflarıyla ortaya dökecektir.

3. Cinderella Man (2005)

IMDb: 8.0

Ekonomik buhranın hüküm sürdüğü 1930'lu yıllar Amerikası'nda hayatını limanlarda işçilik yaparak idame ettiren Jim'in ailesine bakma gibi büyük bir sorumluluğu vardır. Bu yükümlülük için tutkuyla bağlı olduğu boks sporunu bırakmak zorunda kalan genç adam gerçekleşemeyecek de olsa hayaline sıkı sıkıya tutunmaktadır. Ancak rastlantı eseri boks şampiyonu Max'le dövüşmesi işleri değiştirecektir. Tam bir unvan maçı olan bu karşılaşmayı kazandığı takdirde şampiyon olma onuruna erişecek olan Jim'i saatler süren bir maç beklemektedir. Bu maç Jim'in hayatında neleri değiştirecektir?

2. Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8.0

1950'lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir...

1. Makas Eller / Edward Scissorhands (1990)

IMDb: 8.0

Edward Scissorhands’i yaratan mucit, işini tam olarak bitiremeden ölmüş ve Edward’ı makaslardan oluşan elleriyle bırakmak zorunda kalmıştır. Münzevi bir yaşam süren genç, Peg Boggs’in onu evine götürmesiyle birlikte topluma karışmaya başlayacaktır. Fakat kimi sürprizler içeren bu buluşma, üzücü olaylara da gebedir...

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR

star wars gibi saçma ( Evet ulan saçma ) filmlerle doldurdular top 250yi .

23.01.2016

IMDB'ye güvenmeyin 16 yasında çocukta oy veriyo ne beklersin. O değilde Titanik nasıl olmaz lan bunlar ne anlar...

23.01.2016

16 yaşındaki çocuk oy verince ne oluyor acaba?

23.01.2016

listeler saçmadır. film zevklerinizi listelere ya da puanlarına göre yapmayın. puanı 4 olan bir film bile sizi değiştirebilir. aptal olmayın. salak olmayın. listeci olmayın.

TÜM YORUMLARI OKU (47)