Imane Khelif Altın Madalyayı Aldı, Saldırılara Cevap Verdi: Diğer Kadınlar Gibi Bir Kadınım

Paris Olimpiatları'nın en tartışmalı isimlerinden biri şüphesiz Imane Khelif oldu. Cezayirli sporcu maruz kaldığı saldırılar sonrasında evine altın madalya ile dönüyor. Khelif, madalya sonrası bugüne kadar olan suskunluğunu bozdu.

Testesteron oranı, testesteron testleri, Uluslararası Boks Federasyonu... Rakiplerini ve ona karşı olanları kısa sürede tüm bunların uzmanı olacak seviyeye getiren Imane Khelif altın madalyayı aldıktan sonra kendi tabiriyle "düşmanlarına" yanıt verdi.

Günlerce cinsiyeti üzerinden saldırıya uğrayan ancak Olimpiyat Komitesi'nin yarışmasında sakınca görmediği Imane Khelif'e ilk saldırılar rakiplerinden gelmişti. Önce Angela Carini maçtan "böyle yumruk yemedim hiç" diyerek çekildi ardından Macar rakibi Hamori maç öncesi "bir erkekle dövüştürülecek bu kızcağız" storylerini hesabında paylaştı.

Hamori'yi eledikten sonra gözyaşlarına hakim olamayan Imane Khelif "Allah her şeyi biliyor ve Allah benimle diyerek" isyan etmişti. Bugün gelinen noktada ise artık o bir altın madalya sahibi. Imane Khelif altın madalyanın ardından açıklamlarda bulundu. "Diğer kadınlar gibi bir kadınım" diyen sporcu şunları söyledi:

'Medya aracılığıyla sıklıkla yeterliliğimi ve cinsiyetimi sorgulayanlara yanıt vermeye çalıştım. Ben bu yarışta yer almak için gereken tüm niteliklere sahibim. Kadın olarak doğdum, kadın olarak yaşadım ve kadın olarak yarıştım; bu konuda hiç bir belirsizlik yok. Karşılaştığım zorluklar, başarımdan rahatsızlık duyanlar tarafından getiriliyor. Onlara 'başarı düşmanları' adını veriyorum; bu da başarıma ve mücadeleme özel bir tat katıyor.'

Finale Çıkan Imane Khelif Hakkında Ulaşılan Gerçekler: Kadın ve Bunun İçin Bir Ameliyat Olmadı
Cinsiyet Tartışmalarıyla Gündeme Gelen Imane Khelif, Baskılara İsyan Etti: Yanımda Allah Var!
Olimpiyatlara Damga Vuran Cezayirli Boksör Imane Khelif, Altın Madalya Kazandı

Popüler İçerikler

Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
Müge Anlı'da Eşinin Peynir ve Turşu Karşılığında Kendisini Sattığını Söyleyen Jigolo Görenleri Şoke Etti!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
10.08.2024

Cinsel tercihi farklı olan erkeklerde kendilerini bir kadın gibi görüyorlar zaten imane.Hormon testlerinde testesteronun çok yüksek çıkıyor yani bir kadın değilsin tercihlerin ya da yaşam tarzın cinsiyetin kimseyi ilgilendirmez fakat olimpiyatlarda kadınlar branşında yarışman eşitliğe aykırıydı yanlıştı çünkü kadınlarda bir erkek olduğun için zaten altını alacaktın…Bu da senin problemin değil fransadaki olimpiyat komitesinin ne kadar yanlış karar verdiğiyle alakalı. tokyo 2023 de zaten diskalifiye oldun…Hakkınla almadın…Hakkıyla alacak bir çok kadın sporcunun hakkını gasp ettin….

10.08.2024

Keşke hemcinsleri ile yarışsaydı….

10.08.2024

Hormon testlerin öyle demiyor ama.... seni olimpiyatlara kabul eden fransa tam bir fiyasko....

TÜM YORUMLARI OKU (26)