İmamoğlu Sırtını Bilime Yasladı: "İstanbul'a Aynı Kaderi Yaşatmayacağım"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Çalışma Grubu Toplantısı'nda Türkiye'nin önde gelen bilim adamlarıyla yan yana poz verdi.

Toplantıya katılan Kandilli Rasathanesi Gözlemevi Müdürü Haluk Özener ile deprem bilimciler Prof. Celal Şengör ve Prof. Naci Görür İmamoğlu ile yan yana oturdu.

Özener, Şengör ve Görür, İBB Başkanı İmamoğlu konuşma yaptığı sırada sık sık alkışlarken de kadraja girdi.

İmamoğlu konuşmasında, "Bu trajedinin İstanbullulara yaşatılmasına izin vermeyeceğim. İstanbulluları seferberliğe davet edeceğim" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem Türkiye'nin 11 ilinde yıkımlara neden olmuş ve toplamda 45 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir ⬇️

İstanbul Depremi İçin 2 Senaryo: ‘Ben 1509 Depremi Bekliyorum’
İşte İstanbul'daki 1999 Öncesi Bina Sayısı

Popüler İçerikler

Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
YORUMLAR
01.03.2023

Şunu görmeyi bile unuttuk ya, ne kadar geri kalmış bir ülke olmuşuz biz. Bilimi inkar eden toplumlar ölür diyorduk ki maalesef oldu. Bundan sonra en azından her işi bilene yaptırın Allah aşkına. kart vizitinde turizm inşaat ihracat ithalat mefruşat yazanlara iş yaptırmayın. Herkes bildiği işi yapsın herkes her işi yapmasın.

01.03.2023

İstanbul'a aynı kaderi yaşatmamak için 4 yıldır tek bir kentsel dönüşüm proljesinde kazma vuramamış olmak :D

Politikacı veya siyasetçi bir insanın her şeyi bilmesine imkan yoktur. Yanına bilmediği konular hakkında en düzgün en bilgili kişileri getiren birey her zaman her alanda başarılı olur. Artık bu gerici "Kader" "Allahtan" "Doğal Felaket" gibi söylemleri bırakıp ilimin bilimin gösterdiği yöne doğru ilerlememiz gerekiyor. Önceleri ilerlediğimiz bu yola geri dönmemiz lazım çünkü bu 20 yıllık süreç zaten 10 yıl geriden takip eden Türkiye'yi şu an 30-40 yıl geriye götürdü. Ellerinden tutulsa ne kadar muhteşem işler çıkarabilecek olan insanlar yurtdışında değer gördüğü yere kaçıyor. "Ülkem için, Vatanım için" sözleri ne yazık ki ülkenin artık AKP olarak tanımlanmasından dolayı anlamsızlaşıyor. Devlet kelimesini bile kendileri ile karıştıran bir zihniyetin getirdikleri bunlar.

TÜM YORUMLARI OKU (24)