İmamoğlu'ndan Kitap Eleştirilerine Yanıt: 'Demirtaş'a Ait Kitaplar Her Yerde Satılıyor, Devletin Kurumları da Dahil'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyeye ait İstanbul Kitapçısı'nda Selahattin Demirtaş ve Sakine Cansız’ın kitaplarının satışına yönelik tepkilere yanıt verdi. Demirtaş’ın kitabının her yerde satıldığına dikkati çeken İmamoğlu, 'Devletin kurumları da buna dahil' diye konuştu.

Sakine Cansız'ın kitabının ise 5 yıldır satışta olduğunu belirten İmamoğlu 'Dün gelen haklı tepkiler üzerine kitabın satışını iptal ettik' dedi. 

İstanbul Kitapçısı'nda Demirtaş'ın kitabının satılmasına ilişkin tepkilere İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

İmamoğlu 'Sayın Demirtaş'a ait kitap her yerde satılıyor. Devletin kurumları da buna dahil. PTT'nin de sitesine girin, var TBMM'nin de sitesine girin, var. İktidara çok yakın kitapçıda da var. Olabilir de. Olmalıdır da. Kaldı ki bir kitabın yasak olup olmadığına karar verecek olan, bu ülkenin mahkemeleri, savcılıkları' dedi.

İmamoğlu, Sakine Cansız'ın kitabının ise 5 yıldır satışta olduğunu kaydetti.

İBB Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: 

'İmamoğlu “Ama gelen haklı tepkiler üzerine biz, o kitabın satışını sitemizden iptal ettik. Ama bu konu üzerinden bir hamaset oluşturarak, yine bir düşmanlık kurgusu üzerine önce sosyal medyadan başlatıp sonra başka iletişim araçlarına taşıyarak, yani bir nevi böyle toplumu infiale getirmek… Bunlar hoş şeyler değil. Toplumu boş işlerle uğraştırma meselesi.'

Popüler İçerikler

Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
Konuşanlar'ın Hasan Can'ı Evinde Kaza Geçirdi: Acil Ameliyata Alındı!
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.01.2020

Bahsi geçen kitapların TBMM nin kütüphanesinde bile var olduğu ortaya çıktı....aktrollerin bok atmasıyla bu gerçeklerin ortaya çıkması da bir nevi iyi oldu aslında...!

14.01.2020

hdp yle bu kadar yakın durmasını ben de tasvip etmiyorum. hdp denen teröristerle herhangi bir partinin yakın olmasını da tasvip etmiyorum. bunları başımıza akp sardı şimdi bizden kötüsü yok anasını satim.

14.01.2020

cidden bu adamdan tiksinmeye başladım sadece belediyeciliğini mi yapsan acaba. belirtmeden edemiyorum mansur başkan adamsın.

14.01.2020

Politikanın bir diğer anlamı da birbirinin kıçını yalamaktır. Bunlara halen şaşırıyor musunuz?

TÜM YORUMLARI OKU (29)