İmamoğlu Çiftinden 'İstanbul Sözleşmesi' Mesajı: 'Kazanan Kadınlar Olacaktır'

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına bir tepki de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu'ndan geldi: 'Her şeye rağmen kazanan 'eril akıl' değil kadınlar olacaktır' 

Erkek şiddetinin önlenmesi için Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanlığı kararıyla kaldırılmasına İmamoğlu çiftinden tepki geldi. 

Ekrem İmamoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda;

'Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı #İstanbulSözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır. Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır.' ifadelerini kullandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Sözleşmeden çekilmek kadar kabul edilemez"

İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu ise paylaşımında;

'İstanbul Sözleşmesi’nin temelini şiddetin önlenmesi, kadının korunması, şiddet uygulayanların adalete teslim edilmesi oluşturuyor. Bu temel ne kadar açık ve bu ülkenin tüm kadınları için hayati ise sözleşmeden çekilmek de bir o kadar kabul edilemez' dedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden Çekildi!
Gece Yarısı Bir Kararla Feshedilen İstanbul Sözleşmesi'ne Ünlülerden Gelen Tepkiler #AklınızdanBileGeçirmeyin
İstanbul Sözleşmesi'nin Feshedilmesini Coşkuyla Kutlayanlardan Kan Dondurucu Paylaşımlar

Popüler İçerikler

İran'ın Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümü Nedeniyle Türkiye'de 1 Günlük Milli Yas İlan Edildi
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
YORUMLAR

Tarih boyu erkeklerin kendilerini kontrol etmek, bilinçlenmek ve benzeri medeni düşünceleri benimsemek yerine karşısına çıkan şeyleri değiştirmeyi neden seçtiğini anlayamıyorum. Kadın Erkek eşittir cümlesini tamamiyle aynıdırlar olarak algılayan beyin yapısını anlamıyorum. Farklı cinsel eğilimler gösteren bireylere karşı olan bu anlamsız tutumu anlamıyorum. Bu kadar olay olurken hem cinsi olan bireylere yapılanları duyarsızca önemsizleştiren kesimi anlamıyorum. Fiziksel özelliklere bakılarak beyni boş insanların bu kadar takdir görmesini, sözlerinin bu kadar değerli kabul edilmesini anlamıyorum. Ben anlamıyorum..Gerçekten anlamıyorum.

20.03.2021

şimdi iyice korkmaya başladım benim 6 aylık kız evladım var. zaten sözleşme varken uygulanmiyordu. o da gitti.. bağnaz kafaların kadına bakışı zaten belli. off aklım karışık korkularım arttı. kendimi değil kızımı, evladımı düşünüyorum.😔

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ