İmamoğlu'ndan Kayyum Tepkisi: 'Şiddetle Kınıyorum, Herkes Haddini Bilecek'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç büyükşehir belediye başkanının görevden alınması ve valilerin yerlerine kayyum olarak atanmasına sert tepki gösterdi. İmamoğlu, 'Şiddetle kınıyorum. Karşısındayım. Herkes haddini bilecek' dedi.

Sarıyer'de çökme tehlikesi yaşayan binanın olduğu bölgede incelemelerde bulunan İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'ten bilgi aldı.

Ekrem İmamoğlu, 'Rapor birkaç güne kadar çıkacaktır. Çıktıktan sonra yol haritası belirlenecektir. Dün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi burada tespitleri yaptı. Sayın bakan süreci takip ediyor. Kira yardımı ve bunun gibi birtakım hususları başlatacaklar ama sürecin netleşmesi de lazım.' dedi.

"Bu işler hurafeyle, lafla olmaz"

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili sorulan soruya ise İmamoğlu şöyle yanıt verdi:

'Öyle kuru laflarla, terör örgütüyle üyelik gibi kuru laflarla bu hamleler yapılmaz. Varsa alırsınız, tespit edersiniz, işleme koyarsınız. Kayyum atayarak bunu böyle ucu bucağı belli olmayan bir sürece bağlamazsınız. Çok üzücüdür. Şiddetle kınıyorum, karşısındayım. İnsanların eğer bir suçu varsa yargılanırlar, cezasını bulurlar ama öyle hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz, olmayacaktır da... Umarım bu yanlıştan dönerler. Tekrar seçilen belediye başkanları görevlerine dönerler. Herkes haddini bilecek.'

Neler yaşanmıştı 👇

Valiler Kayyum Olarak Atandı: Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanları Görevden Alındı
Üç Belediye Başkanının Görevden Alınması Türkiye'nin Gündeminde: Peki Kim Ne Dedi?

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
YORUMLAR
20.08.2019

Bu halk sana büyük umutlarla oy verdi, sen ise iki haftadır tatildesin. Sel olunca 2 saat İstanbul'da kaldın. 15:40'ta geri döndün.Seni her konuda konuşan biri olarak değil, her işe koşan biri olarak görmek isterdik.

20.08.2019

AKP 20 yıldır İstanbul'u yönetiyor bu adam 50 gündür. Ekrem İmamoğlu'na ses çıkarttığın kadar AKP'ye çıkarttın mı?

Ben şahsen İmamoğlunu sevenlerden birisiyim. Ama eğri oturup doğru konuşalım yanlışa yanlış demek lazım çünkü. Seçim zamanı terörist elebaşısının kardeşi TRT'ye çıktı mı? Çıktı. Yanlış mı? Yanlış. Hah işte bu yorumda yanlış. Sevgili İmamoğlu bakın bu 3 etti. 1. Valiye dediğiniz laf 2. meteorolojiye attığınız laf 3. bu dedikleriniz. Asıl siz haddinizi bilin siz devlet değilsiniz. Hükümeti sevmezsin bende sevmiyorum. Ama ortada bir devlet var ve bu devlet KORUNACAK! Ne oldukları belli olan adamları savunmanın hiçbir yanı yok. Bu susma sustukça sıra sana gelecek olayı değil. Sıra sana gelirse ve temizsen sesimizi çıkarırız. Ki çıkarttık da. Sandık bunu gösterdi. Sen hak yeme hakkını yedirmemeye devam et.

Bazılarınız nereden meteorolojiye bağladı bu herif diyebilir şöyle ki; meteoroloji denilen kurum devlete aittir. Bu kurum hava durumunu ancak tahmin edebilir. Yani kesinlik sunamaz. Ama bir belediye başkanı belediyesino her an her türlü afete karşı hazır bulundurmak durumundadır. Çünkü bilinse zaten afet oluşmaz. Yani İmamoğlu öyle suçu meteorolojiye yıkarak falan bir yere varamaz.

20.08.2019

sana ne ki be adam git kendi işini yap içişleri bakanlığı idari olarak haklı yasayı uyguladı yasa tartışılır orası ayrı konu.

TÜM YORUMLARI OKU (32)