İmamlardan Kadın Avukata: 'Biz Din Adamıyız, Masanın Arkasında Anlat'

Şanlıurfa'da çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi için valilik bir panel düzenledi.

Panele katılan imamlar, konuşma yapan avukata "Biz din adamıyız, masanın arkasından anlatın" diyerek tepki gösterdi.

Şanlıurfa Valiliği kentte Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri Programı düzenledi. Programa Şanlıurfa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Yardımcılığı görevini yürüten avukat Cemile Didem Karaboğa da konuşmacı olarak katıldı.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre, cami görevlilerinin de katıldığı toplantıda Cemile Didem Karaboğa konuşmasını yaptığı sırada, bazı dinleyiciler tarafından etek boyunun kısa olduğu ve küçük yaştaki kız çocuklarının cinselliğiyle ilgili açıklamaları nedeniyle tepki gösterildi.

'Söyleyeceklerim bu kadar'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Şanlıurfa Barosu 'Hiçbir kurumu rencide etmek istemiyoruz'

Şanlıurfa Barosu Başkanı Velet İzol ise şunları söyledi:

Avukat Cemile Didem Karaboğa'nın konuşması sırasında salondan, “Neden kadın avukat gönderildi? “Siz masanın arkasından konuşun, biz din adamıyız” gibi sözlü sataşmalar olmuş. Arkadaşımız da tartışmanın büyümemesi için konuşmasını yarıda kesip ayrılmış. Biz hiçbir kurumu rencide etmek istemiyoruz. Ama yapılan da hoş değil. Olay sonrası müftülükten de herhangi bir dönüş olmadı.”

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR
10.06.2022

Rencide etmekten korktuğunuz için bunlar oluyor. Hayat görüşü bacak arası ile sınırlı olan abuk sabuk bir inanca bu kadar hoşgörü ile yaklaşıp canavarı büyütürsen müftülük sana neden dönsün?

10.06.2022

Abuk subuk inanç derken ? Seni kim büyüttü ?

10.06.2022

BIR nefs verilmiş onu bile tutamiyorsunuz... Bi de din adamı olacaksınız.... Yani din adamı deyince de aklımıza gelenler neyseeee.....

10.06.2022

Zaten din adamı olduğu için demiş. Din adamı olmasa da aslında diyebilirdi. Nefs kendini tutmak evet ama yanlıştan da uzak durmaktır. Kısacası İslam'da kadının böyle bir etek giymesi yanlışsa ve böyle bir etek giyen birine bakmak yanlışsa nefsini tutsan da bakmaman gerekir. Bu yüzden masanın arkasından anlatmalı :)

10.06.2022

Siz din adamı değilsiniz. Siz sapkın, iğrenç, pislik adamlarsınız.

Ağzın bal yesin!

TÜM YORUMLARI OKU (164)