İmam Hatip Liselerinin Sayısının Arttığını Söyleyen Sadettin Saran'a Bakan Mahmut Özer'den Cevap

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, eğitimde reform çağrısında bulunduğu videosunu geçtiğimiz günlerde Instagram hesabında yayınlamıştı. 'İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor.' ifadelerini kullanana Saran'a Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den cevap geldi

Geçtiğimiz günlerde Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, hem lise hem de lisans düzeyinde sınav sonuçları açıklanırken konuyla ilgili Instagram'dan bir video paylaşarak Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrı yapmıştı.

Saran paylaştığı videoda, "İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor." demişti.

Ayrıca Saran, "Milli Eğitimde derhal A’dan Z’ye reform yapılsın. İnanın, biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz; ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke iflas eder" notunu da paylaşımına eklemişti.

O anları buradan izleyebilirsiniz;

Sadettin Saran'dan Dikkat Çeken Açıklama: 'Bir Milletin Yok Edilmesi İçin Bombalar, Füzeler Şart Değildir'

Gündem olan bu videonun ardından da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığınca Bahçelievler'de bir otelde Anadolu lisesi yöneticilerine yönelik düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'nde isim vermeden Sadettin Saran'a cevap verdi.

Özer, yaptığı açıklamada "YKS sonuçları üzerinden eğitimle ilgili spekülasyonlar yapıyorlar. Ha bir de bu spekülasyonu yapanlar eğitimi, ölçme değerlendirmenin ne olduğunu bilseler eyvallah, başımız gözümüz üstüne." dedi.

"Neymiş efendim, 'İmam hatipte çok fazla fırsat verilmiş, boş olmasına rağmen hep imam hatip okulları açılmış ama diğer okullar açılmadığı için eğitimle ilgili çok büyük problemler yaşıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Bakalım Sadettin Saran, Mahmut Özer'e cevap verecek mi? Yorum sizin!

Sadettin Saran Kimdir?

Sadettin Saran Kimdir? Saran Holding'in Kurucusu Sadettin Saran Aslen Nereli, Serveti Ne Kadar?

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Geçtiğimiz Hafta Sözlendiği Ortaya Çıktı: Şehidin Son Görüntüleri Yürekleri Dağladı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
25.07.2022

Mesleki ve teknik liseleri artirip işlev kazandirin. Fazla ve gereksiz üniversite ve fakülteleri kapatın. Mezun olduğunda istihdam edilmeyecek bölümlere kota koyun. Temel 12 yıllık eğitimi 5+3+4 şekline döndürün. İhtiyaç duyulan okullari yapın.Sınıf ve okul kalitelerini yükseltin.Hatta bakanı bile öğretmenler seçsin. Okullarda sendika ve taraftar zihniyetler olmasın. Gerçek ATATÜRKÇÜ ve dünya ile rekabet edebilecek bilimsel okullar ve beyinlerle ülke gelişir.

25.07.2022

Haftaya sadettin saran “ben öyle demek istemedim” diye video çeker, çekmezse saran holdinge kayyum atanır, saranlar terörist veya dış güçlerin maşası ilan edilir.

25.07.2022

İmam Hatiplerin Ateizme katkısı yadsınamaz yalnız:)

TÜM YORUMLARI OKU (16)