İmam Boğaziçili Öğrencilere 'Terörist' Dedi, Cemaat Camiyi Terk Etti...

Zonguldak'ta bir camide imamın, cuma namazı öncesi vaaz verirken Boğaziçili öğrencilere 'eşcinsel' ve 'terörist' dediği ileri sürüldü. İmama sinirlenen cemaatin bir kısmı camiyi terk etti.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Zonguldak İnağzı Mahallesinde bir camide geçen cuma günü yaşanan olayda, iddialara göre imam S.E., namazdan önce yaptığı vaaz sırasında eylem yapan Boğaziçili öğrencilerin eşcinsel ve terörist olduklarını söyledi.

Bunun üzerine cemaattin içinde bulunan bazı vatandaşlar imam S.E.’ye tepki göstererek camiyi terk etti.

Camiye giden vatandaşlar imamın zaman zaman bu tip konuşmalar yaptığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen hutbenin dışına çıktığını belirterek S.E.’yi uyardıklarını ileri sürdü.

'Konunun buralara çekilmesi beni üzdü...'

Cami hocası S.E., iddialar üzerine yaptığı açıklamada, vaaz sırasında üniversite ve öğrencilerin konusunun geçmediğini belirterek, şunları söyledi:

'Vaaz sırasında ne üniversiteden ne de öğrencilerden bahsettim. Ben Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudum. Lut kavminin helak olmasından bahsettim. Siyaset yapmadım. Cemaatin içerisinden 2-3 kişi olayı siyasete çekip tepki gösterdi. O sırada cemaat içerisinde kargaşa oldu. Bir kişi de camiyi terk etti. Cemaatte o kişilere tepki gösterdi. Bu davranışlar beni çok üzdü. Ama hiçbir zaman üniversiteli gençlerimize terörist veya eşcinsel demedim. Biz imamlar camiye hiçbir şekilde siyaset sokamayız. Biz her cinsten, her renkten insana hitap ediyoruz. Konunun buralara çekilmesi beni üzdü.'

65 Yaş ve Üzerinin Ceza Gibi Kısıtlamalara Maruz Kalmasına Yaşlılar ve Aileleri İsyan Etti
Boğaziçi Mezunları #BoğaziçiBenim Etiketiyle Kampanya Başlatıp Taleplerini Sıraladı
Kapatma ya da Sahip Çık! Kafe, Bar ve Restoran Çalışanları Mekanların Açılması İçin İsyan Ediyor

Popüler İçerikler

Denizbank’ta Müşterilerin Hesabından Çalınan 205 Milyon TL Kripto ve Sanal Bahiste Kullanılmış
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
YORUMLAR
07.02.2021

r nedir nasıl yapılır

07.02.2021

İmam siyaset yapmadım demiş ama hutbenin neden cuma namazından önce verildiğini bilen biri camilerin nasıl bir siyaset platformu olduğunu da bilir. İslamiyetin ilk zamanlarında hutbe namazdan sonra verilirdi. Emevi devrinde emevi propagandası olarak Hz. Ali ve peygamber torunlarına edilen küfürlerden ötürü cemaat namazdan sonra hutbeyi dinlemeden dağılmaya başlayınca hutbe namazın önüne alındı. Din ve siyaset ayrılmaz ikilidirler. Başlangıcından bu yana dinin asıl amacı devletin ve onun içindeki ayrıcalıklı zengin zümrenin meşruiyetini sağlamak ve propagandasını yapmaktır. Halka aza tamah etmesini söyler. Birilerinin altın varaklı tahtını korumak için gerekirse savaşta canını vermeye ikna eder.

07.02.2021

Akapenin militanlarından bazıları.

TÜM YORUMLARI OKU (66)