İltifat Ediyorlarmış Gibi Yaparak Aslında Sizi Yerden Yere Vuran Toksik Kişilere Verebileceğiniz Yanıtlar

Hakaret etmek, öfke ve kıskançlık temelli bi davranış biçimidir. Hakaret veya benzeri bir davranışla karşılaştığınız zaman, siz de onlara aynı öfke ve aynı tavırla yaklaşmamalısınız ama tabii ki bu susup hakaretleri kabul edeceğiniz anlamına da gelmiyor çünkü sustuğunuz zaman da karşınızdaki insan bunu yapmaya devam edebilir. Peki ama ne yapacaksınız?

Bu tarz hakaretlerle karşılaştığınızda ve kendinizi aşağılanmış hissettiğinizde karşı tarafa verebileceğiniz yanıtları sizler için derledik, hadi gelin birlikte bakalım...

1. Onlara sadece teşekkür edebilirsiniz.

Öfkelenmek ve kavga etmeye başlamak yerine, bu münakaşayı hiç başlamadan 'teşekkür ederim' diyerek sonlandırabilirsiniz. Bu cevabınız muhtemelen sizinle kavga etmek isteyen karşı tarafı hazırlıksız yakalayacaktır ve ona hiçbir tartışmaya girmeden ve bu olay hiç yaşanmamış gibi hayatınıza devam etmek istediğinizi gösterecektir. Bu, tabii ki hakaretin  hafif olduğu durumlarda geçerlidir.

2. Sakin kalarak siz onları daha çok sinir edebilirsiniz.

Birine sakin kalmayı tavsiye etmek çok kolaydır ama uygulaması zordur çünkü hepimiz bir hakaret işittiğimizde cevap verme eğilimine gireriz. Fakat bu cevabı başkasına geri hakaret ederek değil sakin kalarak ve iğneleyici cümleler söyleyerek de verebilirsiniz. Bu şekilde hem karşınızdaki insanın size söyledikleri karşısında ezilmemiş hem de hakaret etmeden ona cevap vermiş olursunuz.

3. Bazı eleştirilerini kabul edebilirsiniz.

Bazı durumlarda karşınızdaki kişinin niyeti kötü olmayabilir. Karşınızdaki kişi sizin iyiliğinizi düşündüğü için kendince sizin hakkınızda bazı yanlış bulduğu davranışlarınızı size eleştirel bir dille anlatabilir. Muhtemelen karşınızdaki kişinin niyeti kötü değildir. Yalnızca kendisini nasıl doğru bir şekilde ifade etmesi gerektiğini bilmiyordur. Bu gibi durumlarda bazı eleştirileri kabul edebilirsiniz fakat aynı zamanda  laflarını daha dikkatli seçmeleri gerektiğini de onlara göstermelisiniz.

4. Konuyu şakaya vurabilirsiniz.

Bazı insanlar sadece başkalarını incitmek ister. Bazıları ise sadece kendilerini doğru ifade etmeyi bilmez. Her iki durumda da, ne kadar aşağılanmış hissetseniz de bunu göstermenize gerek yok. Sakin kalıp esprili bir tavırla tepkinizi gösterebilirsiniz. Bu tavrınız da karşınızdakine hem onun dediklerinin hiçbir önemi olmadığını hem de sizin moralinizi bozamayacağını gösterir.

5. Konuyu değiştirebilirsiniz.

Eğer birisi sizi rahatsız edecek bir şekilde ya da sizin hassas olduğunuz bir konu hakkında konuşmaya başlarsa, siz de çok basit bir şekilde konuyu değiştirebilirsiniz. Bunu yapmak karşınızdaki kişinin sizi kasten incitmek istemediği durumlarda uygulanabilecek güzel bir yöntemdir. Böyle durumlarda yeni bir konu açarak hem kendi huzurunuzu korur hem de tartışmalardan kaçınmış olursunuz.

6. Karşınızdaki insanın empati yapmasını sağlayabilirsiniz.

Başkalarının biz onlara sormadan bize fikirlerini söylemelerinde hiçbir sorun yok fakat bunu eleştirel bir şekilde söylediklerinde çoğu zaman fikirlerini duymak istemeyiz. Böyle durumlarda kendinizden emin ve sakin bir şekilde onlara görüş ve fikirlerinin sizin için ne kadar önemsiz olduğunu söylemek iyi bir tercih olacaktır. Cümlenizin sonuna küçük bir gülümseme eklemeniz de onların sinirlerini iyice bozabilir ve onların düşüncelerinden etkilenmediğinizi kanıtlamış olur.

7. Onların kabalıklarını yüzlerine vurabilirsiniz.

Genellikle başkalarına hakaret eden insanlar ya kaba olduklarını farkında değillerdir ya da bu durumla yüzleşmeyi beklemiyorlardır. Siz böyle durumlarda onların kabalıklarını yüzlerine vurarak onları davranışlarını açıklamaya ya da sizden özür dilemeye mecbur bırakırsınız. Bunu yapmak hem size saygı duymalarını sağlar hem de size böyle davranamayacaklarını onlara gösterir.

Peki ya siz birisi sizi aşağıladığında ya da hakaret ettiğinde nasıl bir tepki veriyorsunuz? Sakin kalmayı mı yoksa tartışmayı mı tercih ediyorsunuz? Gelin yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Siz Duygularınıza Ne Kadar Hakimsiniz? Duygusal Olarak Zeki İnsanların Gösterdiği 9 Ortak Özellik!
Mantık mı Duygu mu? Sadece Duygusal Zekası Yüksek Olan İnsanların Yaşadığı 16 Durum
Türk Dizi Senaristleri Duymasın! Çocuğunun Babasının Eşinden Başkası Olduğunu Öğrenen Kadının Hikâyesi

Popüler İçerikler

Serdal Adalı, Ricardo Quaresma'ya Jübile Yaptıracağı Tarihi Açıkladı
Kasımpaşa’nın 18 Yaşındaki Futbolcusu Yasin Özcan 8 Milyon Euro’ya Aston Villa’ya Transfer Oluyor
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti