İltica Çetesi TikTok’ta Müşteri Arıyor: Her Türlü “Resmi” Belge Temin Edilebiliyor

Son yıllarda Türkiye’den yurt dışına giderek yaşamak isteyenlerin sayısında ciddi miktarda artış yaşanıyor. Yurt dışında yaşamak için iltica seçeneceği bile göze alınıyor. TikTok ve Facebook’ta reklam yaparak müşteri arayan “iltica çetesi” 6 bin dolar karşılığında iltica için gerekli olacak tüm belgeleri hazırladığını iddia ediyor. Ayrıca kamyon kasasında Avrupa’ya kaçak giriş ve iltica mahkemesinde geçerli olacak hikaye de pakete dahil olarak satılıyor.

ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinden çalışma izni alamayan bazı kimseler, siyasi iltica başvurusu yaparak yurt dışında yaşama imkanı bulmaya çalışıyor.

Batılı ülkeler, siyasi iltica için geçerli bir hikayeniz olmasını talep ediyor. İşte tam burada “iltica çetesi” devreye giriyor.

Serbestiyet’ten Talha Bakış’ın haberine göre, iltica çetesi TikTok ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında kendilerine müşteri arıyor.

Kaynak

Çete, iltica için LGBT, FETÖ, Alevilik gibi sebeplerle dosya hazırlıyor, ayrıca mahkemede kullanabileceğiniz hikaye ve delileri de oluşturuyor.

Ayrıca, iltica için “resmi” gibi gözüken sahte kanıtlar da üretiliyor. Kanıtlar içerisinde UYAP’ta gözüken mahkeme dosyası, yakalama kararı, HDP üyelik kartı ve polis ifade tutanağı gibi materyeller de hazır ediliyor.

Çete, 6 bin dolar karşılığında Avrupa’ya kamyonla kaçak girişi de sağladığını iddia ediyor.

Avrupa Birliği Sığınma Ajansı’na göre 2023 yılında AB ülkelerine iltica başvurusunda bulunan Türkiye vatandaşlarının sayısı yüzde 82 oranında artarak 101 bin başvuruya ulaştı. Bu başvuruların 38 bin tanesi karara bağlanırken 83 bin tanesi hala değerlendirme aşamasında.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

AB'ye İltica Sayıları Açıklandı: Türkiye 5. Sırada
Türkler Almanya'ya İlticada Birinci Oldu: Binlerce Vatandaşımız İltica Talebinde Bulunuyor
İltica Etmek İsteyen Genç Deport Edildi İddiası: Uçağı Bekletince Yolcuların Tepkisini Çekti

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
20.09.2024

HDP, milliyetçi olduğu zannedilen şeyleri kışkırtmak ya da seçimle alınamayan belediyelere kuyyum atamak dışında işler için de kullanılıyormuş. Sadece AKP'ye faydası yokmuş demek ki.

20.09.2024

Sanki bu yeni bir şey, yıllar önce amcaoğlu vardı, abd ye gitti, işid elbisesi giydirip yolladılar 😂

20.09.2024

Güzel iş

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ