İlkokul Mezunu, Ödüllü Yönetmen Ümmiye Koçak'ın TEDx Konuşması: Köyden New York'a Sanatı

Ödüllü yönetmen ve sanatçı Ümmiye KOÇAK, Akdeniz bölgesinin ilk TEDx Youth konferansı olan ve TED Adana Kolejinde düzenlenen TEDxYouth@ATA konferansında konuşuyor...

1957 yılında Adana'da Çelemli Köyü'nde doğan Ümmiye Koçak, okumayı çok istemesine rağmen 10 kardeş oldukları için ilkokuldan sonra okula gönderilmedi.

Ümmiye Koçak, ilkokulu bitirdikten sonra okuduğu kitaplarla kendisini geliştirdi. İlk okuduğu kitap Maksim Gorki'nin 'Ana' adlı kitabı oldu. Evlendikten sonra Mersin'in Arslanköy'üne taşınan Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında 'Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kurdu. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapılan filmi Ümmiye Koçak'a New York Avrasya Film Festivali'nde 'Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı' ödülünü kazandırdı.1 tiyatro oyunu yazdı. Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 500 kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye'nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
05.06.2016

Sürekli ''Şanssızım , fırsatım olmuyo , allah nasip etmiyor , kader'' diyenlere gelsin...Elindeki imkana , çevresindeki cehalete rağmen sürekli yanlışlara karşı mücadele içinde olan anadolu kadını..Ellerinden öperim.

05.06.2016

Helal olsun.Asıl sanatçı bu kadın değil de kim?

05.06.2016

köylülüğünü gururla söylemesi...senin gibi sanatçılara ihtiyacımız var

TÜM YORUMLARI OKU (31)