İlk Servis İmamoğlu'ndan: İBB, Öğrenciler ve Dar Gelirliler İçin Kent Lokantası Açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) dar gelirli vatandaşlar ile öğrencilere yönelik açtığı 'Kent Lokantası'nın ilki Fatih Çapa'da hizmete girdi.

4 çeşit yemeğin 29 TL'ye sunulduğu Kent Lokantası'nda ilk servisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

Çapa'daki lokantanın açılış törenine katılan İmamoğlu, öğrencilerle bir araya gelerek yemek servisi yaptı.

İmamoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kent Lokantası'nda 4 çeşit sağlıklı ve hijyenik yemeğin 29 liraya servis edileceğini söyledi.

Yemeklerin İBB Sosyal Tesisleri'nde tüm hijyen kurallarına uyularak sağlıklı üretildiğini anlatan İmamoğlu, 'Burada temel amacımız, gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayisi yoğun olan noktalarda, orada da onlara yakın alanlarda mekanlar üreteceğiz.' dedi.

İkinci Kent Lokantası Bağcılar'da açılacak

Lokantaların ikincisini Bağcılar'da açmaya hazırladıklarını ifade eden İmamoğlu, diğer noktalarla ilgili arayışların da süreceğini bildirdi.

İmamoğlu, bir basın mensubunun belediyenin lokanta açmasıyla ilgili yapılan eleştirilere yönelik sorusuna şöyle cevap verdi:

'Neticede burayı tercih edecek olan insanlar, bizim insanımız. Onların vicdanına, onların ihtiyacına, ihtiyaçlı olduğuna biz güveniyoruz ve inanıyoruz. Ben hatta şöyle söyleyeyim: Yarınlarda, henüz açıklamadık ama bazı iyi kalpli insanlarımızın, burada bazı öğrencilerimize destek sağlayıcı imkanlarını da düşünüyoruz. Yani belki de burada gelip yemeğini yiyecek. Gençlerimize haberi olmadan, o gün bir başkası onun yemeğini ısmarlamış olacak. Bunları da düşünüyoruz. Dolayısıyla biz, insanlarımıza güvenelim. Ben, lokantacılık yaptım. Ayıptır söylemesi, 9-10 tane mekanım oldu. Onun kısmeti ve ekmeği başkadır, böyle yerlerin kısmeti ve ekmeği başkadır.'

Bir gazetecinin, 'Vakıfların kullanımındaki alanlar dönüşmeye devam edecek mi? Burası aynı zamanda daha önce bir vakfın da kullanımındaydı. Siz, aynı zamanda göreve gelirken söz de vermiştiniz.' şeklindeki sorusunu cevaplayan İmamoğlu, kamu yararına olan bütün işlere talip olduklarını söyledi.

Kent Lokantası yapılan bina, AKP döneminde Sıcak Yuva Vakfı’nın hiçbir ödeme yapmadan yıllarca genel merkez olarak kullandığı İBB’ye ait bir binaydı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"İBB'nin kullanılan bir yerleri varsa geri alacağız"

İmamoğlu, İBB'nin 16 milyonun sahibi olduğu bir belediye olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

'Bugün siyasi parti adına ya da iktidar adına en derin mesajları vermekten geri durmayan vakıflar var. Onlar faaliyetlerini gitsinler kendi imkanlarıyla yapsınlar ama burası İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmet noktası, 16 milyon insana ait. Bu bağlamda, yanlış algılar üreten ve tek taraflı bir bakışla ne yazık ki bazen toplumu bölen, bu tür kurumlara dönük, eğer İBB'nin kullanılan bir yerleri varsa geri alacağız. Almak için mücadele edeceğiz. Oraları dönüştüreceğiz. Bunun adı yurttur, bizim yurdumuz olsun. Bunun adı lokantadır, bizim lokantamız az. Bunun adı başka bir şeydir, bizim olsun. Biz kimiz? 16 milyon İstanbullu. Onun adına bu kavramları üretiyoruz hem de beraber üretiyoruz. Bizim insanımızla üretiyoruz. Bizim insanlarımıza sunuyoruz.'

Kent Lokantası'nda çekilen fotoğrafları Twitter hesabından da paylaşan İmamoğlu, "Ekonomik zorluklara karşı dayanışma ve desteğimizi artıracağız." notunu düştü. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İBB'nin lokanta açması tartışmaları da beraberinde getirdi. 👇

twitter.com
twitter.com

Ayrıca bakınız 👇

İBB'nin Açtığı Kent Lokantası'ndan Rahatsız Olan Cem Toker'e Gelen Yorumlar Keyfinizi Yerine Getirecek!

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR

çabuk jahrein görmeden yiyin kalkın

17.06.2022

Gariban vatandaşlar için her ne hizmet yapılırsa yapılsın kim yaparsa yapsın allah razı olsun el ele vericez kardeşlerim çorbada bir tuz da biz koyacağız kavga etmeden kardeşçe görüşünüz ne olursa olsun iyilik dünyanın en guzel duygularındandır elinde sonunda iyilik kazanacaktır saygılar

Pasif Kullanıcı
17.06.2022

meclis lokantasından hala pahalı olan bir yer için amma karalama yaptılar yaaa

TÜM YORUMLARI OKU (12)