Milli Helikopter Motoru Töreninde 'Sabotaj' Krizi: 'Bu Şirketi Cumhurbaşkanlığı Önerdi Bize, İşinizi Düzgün Yapın'

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla İlk Milli Helikopter Motoru TEİ-TS1400’ün teslim töreni yapıldı. Tören sırasında kameralara da yansıyan bir kriz yaşandı. 

Tören sırasında Erdoğan’ın konuşmasının ardından motorun çalıştırılması beklenirken TEİ Genel Müdürü Mahmut Akşit, 'Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' dedi.

Akşit, motorun üzerindeki örtünün kaldırılmasının ardından test ekibini “Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın” diyerek canlı yayına çağırdı.

Akşit’in konuşması sırasında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Akşit'e dokunarak 'Tamam geç oraları' dediği duyuldu.

🎥 İşte o anlarda yaşanan diyaloglar

Erdoğan: “Hulusi Bey (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) hazır mıyız?”

Akşit: “Motor çalışıyor efendim. Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz.”

Akar: “Sayın Cumhurbaşkanım Eskişehir'den tüm arkadaşlarımızla beraber saygılarımızı, şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olun. Zat-ı âliniz liderliğinde, önderliğinde, desteğinde bugünlere gelindi. Çok şükür büyük bir gururla, büyük bir iftiharla şu anda motorumuzu açıyoruz.”

Erdoğan: “Buyurun. Hayırlı olsun. Ya Allah Bismillah.”

Akşit: “Sayın Cumhurbaşkanım motor test ekibini tekrar canlı yayında görmek istiyoruz, lütfen. Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize, işinizi düzgün yapın. Ben uzun yıllar boyunca gece-gündüz demeden bu motorun çalışmasında, defalarca engelleme girişimlerini geçerek başaran bu ekibimizin alın terini şu anda burada sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda TEİ'ye teslim etmekten büyük gurur duyuyorum.'

Gerginliğin, motorun çalışma anının ve sesinin ekarana getirelememesi nedeniyle yaşandığı iddia edildi. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Ahmet Hakan '9 Kere Leyla'yı Yerden Yere Vurdu: 'Bu Ne Abi? Bu Ne Saçmalık Böyle?'
Fransa Yeni Güvenlik Yasa Tasarısına Karşı Sokaklara Döküldü: Araçlar Ateşe Verildi, 22 Gözaltı
Karantinadan Haberi Olmadığı İçin Müşteri Bekleyen Boyacıya Fatma Şahin 'Televizyon Alınacak' Dedi: 'Bunu mu Anladınız?'

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
06.12.2020

Cumhurbaşkanlığı önerdi kısmı herşeyi özetliyo aslında. yüce başkanımızın köylüsü falandır heralde firma sahibi. sadece damadı diye vasıfsız adamın birini ekonominin başına getiren kişi bu projeyide köyünün kaportacısına vermiş olabilir şaşırmam.

Pasif Kullanıcı
06.12.2020

Kim neyi sabote etmeye çalışıyor anlamadım. Şirketi zaten cumhurbaşkanlığı önermiş. O ayrı bir mevzu zaten. Yandaş olmayan haber ekibi zaten hiç bir yere sokulmuyor. Nedir olay tam olarak.

06.12.2020

Buradaki Canlı internetten izledim. Motor çalıştı ateşi gözüktü ve İnternetteki yayına sesi verildi. Benim anladığım Odaya Ses verilmemiş. Oradada bir akıllı motor çalışmıyor demiş. TV ekibi ne anlar mühendislikten. Bir deli taş attı 40 akıllı çıkaramıyor.

06.12.2020

Dün Onedio'daki AKPutperestler bu motorun gündem olmamasından çok şikayetçiydi. Buyrun Çin diye hangara gönderilen tren ile beraber dış minnak sabotajlı motor haberlerini favorilere eklersiniz artık. :)

TÜM YORUMLARI OKU (25)