İlk Kurşun Sıkıldı: Rüyalarımızda Gerçek Anlamda Sohbet Etmek Mümkün Olabilir!

Rüyalarımızda konuşmak, daha önce sadece bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz bir şeydi. Ancak REMspace adlı şirketin geliştirdiği yeni teknoloji ile bu hayal gerçek olabilir. Peki, rüyalarda gerçekten nasıl iletişim kurabiliyoruz?

Kaynak

REM uykusu sırasında ortaya çıkan lucid rüyalar, bir kişinin rüya gördüğünü fark etmesine ve bu bilinç ile rüyayı kontrol etmesine olanak sağlar.

REMspace'in yürüttüğü önceki araştırmalarda, yüz kaslarını ölçen elektromiyografi sensörleri sayesinde rüyalarda yapılan bazı seslerin çözülebileceği kanıtlandı.

Buluş, Remmyo adı verilen ve rüyalar sırasında tespit edilebilen bir dilin gelişmesine önayak oldu.

24 Eylül'de, REMspace’in özel olarak geliştirdiği bir cihazla, katılımcıların beyin dalgaları ve diğer polisomnografik verileri evlerinden takip edildi. İlk katılımcı lucid rüya gördüğü anda, ona rastgele bir Remmyo kelimesi kulaklık aracılığıyla iletildi.

Katılımcı, bu kelimeyi rüyasında tekrar etti ve bu yanıt sunucuya kaydedildi. Sekiz dakika sonra, bir başka katılımcı lucid rüyaya geçtiğinde, ilk katılımcının gönderdiği mesaj ona iletildi ve mesaj, uyandıktan sonra doğrulandı.

REMspace'in kurucusu Michael Raduga bu atılım hakkında şunları söyledi: "Dün, rüyalarda iletişim kurmak bilim kurgu gibiydi. Yarın, bu teknoloji o kadar yaygınlaşacak ki hayatımızı onsuz düşünemeyeceğiz."

Raduga, rüyalarda iletişim kurmanın gelecekte ticari uygulamalarda da geniş bir kullanım alanı bulabileceğini ve iletişim dünyasını kökten değiştireceğini belirtti.

Yaklaşık beş yıllık bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkan bu başarı, bilim insanlarının gelecekte gerçek zamanlı rüya iletişimini mümkün kılma hedefiyle çalışmalarına devam etmesine olanak sağlıyor.

Her ne kadar bu daha karmaşık bir hedef olsa da, REMspace ekibi bu amaca birkaç ay içinde ulaşabileceklerine inanıyor.

İlginizi çekebilir:

Siri ve Alexa Gibi Yapay Zeka Asistanlarının Sesi Neden Genellikle Kadındır?
Yapay Zeka İleride Rüyalarımızı Kaydedip Tıpkı Bir Film Gibi Bize Gösterebilir mi?
Uzak Mesafe İlişkisi Yaşayanlara Mutlu Haber! Dokunma Hissini Simüle Eden Cihaz Geliştirildi

Popüler İçerikler

Türkiye'nin Konuştuğu Köfte Krizi Sonrası Köfteci Ramiz'den Dikkat Çeken Paylaşım!
Gitmek İstiyor: Real Madrid'de Yedek Kulübesine Hapsolan Arda Güler'in Sabrı Taştı
Köfteci Yusuf’tan Açıklama Geldi: “Analizler Gerçeği Yansıtmıyor”
YORUMLAR
10.10.2024

bilim kurgu mu ben daha bu sabah kendi sesime uyandım biraz bağırarak konusuyordum heralde , anne derken sesimi duyup uyandım.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ