İlk Kez Bir Havayolu Şirketine Rötar Sebebiyle Para Cezası Verildi

Havayolu taşımacılığı kullananların korkulu rüyasıdır rötar. Saatlerce bekleme ya da belirsizlik içinde bekleme yolculuktan daha fazla yorar. Sinir harbi şeklinde geçen rötar süreleri için şu ana dek bir çözüm de bulunamadı. Hatta bazı şirketler bunu kronik hale getirdi. Rötarların önüne geçmek için ceza verilmesi fikri ise ne kadar çözüm olacak belirsiz.

Havayolunu kullanan yolcuların korkulu rüyası rötar için şirketler de ülkeler de çözümler arıyor ancak henüz net bir şey elde edilebilmiş değil.

Bugünlerde rötarlar için ceza verilmesi ve buradan elde edilecek paranın yolculara tazminat olarak verilmesi gündemde.

Ve bu gündemle beraber ilk kez bir şirkete rötar cezası yazıldı. Bunun bir emsal olabileceği konuşuluyor ve havayolu taşımacılığında bir devrime neden olabilir.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, uçuşlarındaki kronik gecikmeler nedeniyle JetBlue'ya 2 milyon dolarlık ceza kesti. Bu cezanın yarısının, gecikmelerden etkilenen müşterilere tazminat olarak ödeneceği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, cezanın, JetBlue'nun Haziran 2022 ile Kasım 2023 arasında gerçekleştirdiği 4 farklı uçuşun toplamda 145 kez gecikmesi üzerine verildiği belirtildi. Ve bu ceza bir ilk!

Bakanlık, JetBlue'nun gerçekçi olmayan uçuş planlamaları yaparak yolcuların seyahat planlarını bozduğunu, yanıltıcı bilgiler sunduğunu ve bu durumun sektördeki rekabeti olumsuz etkilediğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Destek Kapsamına Asgari Ücretlileri de Alıyor
Zonguldak'ta 14 Yaşında Çocuk Doğum Yaptı, Bakanlıktan Açıklama Geldi
Rasim Ozan Kütahyalı Yeni Sürecin İfade Özgürlüğü Kaldıramayacağını Söyledi

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Viral Olan 'Kalp Çizme' Akımında Bir Kadının Verdiği Tepki Tartışılıyor
Diyanet İşleri Başkanı'nın Kızı Gassal Dizisini Savundu, Tepkiler Gecikmedi
Sosyal Medya Deneyi 11 Yaşındaki Mert’i Öldürdü: Aile Bakanlığı’ndan Mert Açıklaması Geldi
YORUMLAR
04.01.2025

güzel olmuş da rötar olmasının ana sebeplerinden biride biz çalışanlardan olmuyor değil.Çünkü şirketlerin uyguladığı mobbing sistemi dolaylı olarak iş gücüne baskı yaptığında.kalite ve standartları düşürüyor ve çalışanlarda iş yavaşlatıyor ve sonuç ortada.Örnek bir uçaktaki kargo ve valizleri boşaltan sayısı o kadar çok az ki.hani şöyle düşünün uçak başına 4 bilemedim 5 kişi diyeyim gerisinde sizin hayal gücünüze kalsın.Hee unutmadan o bavullar size özel olarak yürüyen yollarda kendi gelmiyor.yarı Otonom bir sistem vardır.🤔🥴👎

04.01.2025

145 kere erteletmekte harbi ben kaşınıyorum yatır beni uçak pistine demek olsa gerek

04.01.2025

Ne yani parayı şimdi Mikail mi ödüyecek

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ