İlk Defa Kredi Kartı Alacakların Bilmesi Gereken 8 Şey

Kredi kartına başvurmadan önce bazı önemli detayları bilmeniz gerekir. Bu önemli detaylar zaman ve paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Bununla birlikte iyi bir kredi kartını seçmenize yardımcı olabilir. O zaman gelin ilk defa kredi kartı alacakların bilmesi gereken şeylere yakından bakalım.

1. Doğru kartı seçmek için bireysel ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız.

Kredi kartını ne için kullanmak istediğinizi düşünerek işe başlayabilirsiniz. Kart seçimi yaparken yaşam tarzınızı ve harcama alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Bireysel ihtiyaçlarınız dahilinde kredi kartı başvurusu yapmalısınız. Hangi kredi kartının size daha çok avantaj sağlayacağını iyice araştırmalısınız.

2. Çoğu banka kredi kartı başvurusu sırasında sizden gelir bilgilerinizi isteyebilir.

Kredi kartı veren bankaların çoğu gelir bilgilerinizi sizden isteyebilir. Bu nedenle düzenli ödeme yapmak için bir gelirinizin olması gerekir. Kısacası kredi kartı başvurusu yaparken geliriniz önemli bir rol oynar. Geliriniz arttıkça kredi kartı harcama limitiniz de artacaktır.

3. Kredi kartı bakiyenizi zamanında ve eksiksiz öderseniz, faiz ödemenize gerek kalmaz.

Kredi kartı borcunuzu zamanında ve eksiksiz öderseniz, faiz ödemezsiniz. Bu sayede bankanın parasını ücretsiz kullanmış olursunuz. Bunun yanında kredi kartı puanınız artar.

4. Kredi kartı başvurusu yaparken hüküm ve koşulları iyice okumalısınız.

Kredi kartı başvurusu yaparken bankanın hüküm ve koşullarını iyice okumalısınız. Burada bankanın size sunacağı ödüller ve diğer ayrıntılar yer alır. Bunları en ince ayrıntısına kadar gözden geçirmelisiniz. Hüküm ve koşullar size uymuyorsa, bankanın kredi kartını kullanmayabilirsiniz.

5. Kartla ilgili ödemeniz gereken ücret ve masrafları kontrol etmelisiniz.

Bazı bankalar size sunulan avantajlardan aidat ücreti talep edebilir. Bazı bankalar da avantajlar sunduğu halde sizden aidat ücreti almaz. Bu sebeple ücret ve masrafların size uyup uymadığını kontrol etmenizde yarar vardır.

6. Kredi kartı limitini ödeyebileceğiniz şekilde ayarlamalısınız.

Kredi kartı limitinizi gelirinizden fazla yaparsanız, ödemelerde zorlanabilirsiniz. Ancak gelirinize göre yaptığınızda, zorluk yaşamamış olursunuz. Bu sayede ödemelerinizi zamanında yapabilirsiniz. Dolayısıyla ileride limit artırma şansınız olur.

7. Kredi kartını kullanmaya başlamak sorumluluk gerektirir.

Kredi kartı kullanmak sorumluluk getirir. Bu sorumluluğu yerine getirebileceğinize inanıyorsanız, başvuru yapabilirsiniz. Örneğin, kredi kartı başvurusu yapmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir.

8. Birden fazla kredi kartına aynı anda başvurmamalısınız.

Her bankanın sunduğu ayrıcalıklar farklıdır. Ancak aynı anda birden fazla bankaya kredi kartı başvurusunda bulunmamalısınız. İlk başta bir kredi kartı ile hayatınızı düzene koymalısınız. İleriki yıllarda kredi notunuz arttıkça diğer kredi kartlarına da başvurabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!